Winkelwagen 0

Nog geen producten toegevoegd

Thuiswinkel Waarborg

 

 

Tv kopen: doe het eenvoudig online!

Tegenwoordig kopen steeds meer mensen hun tv online, dit is vaak een stuk goedkoper dan in de winkel. Een ander voordeel van online een televisie kopen is dat je online heel eenvoudig tv's met elkaar kunt vergelijken. Beslissen welke tv je gaat kopen is voor veel mensen echter toch nog een moeilijke klus. Tv's hebben tegenwoordig zoveel opties en mogelijkheden. Er zijn bijvoorbeeld LED-tv's en OLED-tv's, deze kun je weer onderverdelen in Smart-tv's, 3D-tv's, 4K UHD-tv's, Curved-tv's en noem maar op. Je ziet door de bomen soms het bos niet meer. Waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe tv? Dat is een vraag die wij vaak krijgen. Daarom hebben wij hieronder de belangrijkste tips voor je op een rijtje geze. Zo wordt de keuze voor een nieuwe tv hopelijk weer iets eenvoudiger. Wil jij een nieuwe televisie kopen? Lees dan snel verder!

TV kopen

Tips bij het kopen van een nieuwe televisie

Schermgrootte

voorbeeld kijkafstandWanneer je een televisie koopt is één van de eerste dingen waar je een beslissing over neemt de grootte van het beeldscherm. Tegenwoordig hoef je met HD-schermen geen rekening te houden met regels voor de kijkafstand en bijbehorende schermgrootte. Het draait allemaal om persoonlijke voorkeur. Wil je een intense kijkervaring? Dan kies je voor een tv van bijvoorbeeld 60 inch. Heb je geen behoefte aan een bioscoopervaring? Dan kies je een model met een kleiner scherm. Het belangrijkste is dat je een schermgrootte kiest die voor jou een prettige kijkervaring oplevert. Bij PlatteTVDiscounter.nl vind je altijd tv's van verschillende afmetingen. Of dit nu gaat om een tv van rond de 20-inch, om een beeldscherm van rond de 75 inch of iets wat ertussen ligt, het is beschikbaar! Hierdoor kijk jij tv zoals je dat zelf wilt.

Type TV 

Er zijn twee type tv's die het meest worden verkocht, LED-tv's en OLED-tv's. Er zijn een aantal verschillen tussen LED en OLED. Bij LED-tv's hebben de pixels achtergrondverlichting nodig om beelden te kunnen vertonen. De pixels van een OLED-tv kunnen zichzelf echter automatisch in en uitschakelen voor scherpere beelden. Daarnaast zit in een OLED-panel een extra (witte) pixel verwerkt.

Type HD

HD ready vs Full HDBij tv's wordt er aangegeven of deze een HD Ready of Full HD resolutie heeft. HD Ready heeft een resolutie van 1280 x 720 en Full HD heeft een resolutie van 1920 x 1080. Een Full HD-tv heeft dus meer beeldlijnen en is daardoor over het algemeen een stuk scherper dan tv's die HD Ready zijn. Na Full HD komt 4K Ultra HD, de resolutie hiervan is vier keer zo hoog als Full HD. Het aantal tv's dat een 4K-resolutie heeft wordt steeds uitgebreider en krijgt steeds meer de overhand. Deze schermen zijn uitgerust met een resolutie van 3840 x 2160 pixels, waardoor beelden liefst vier keer scherper worden dan met een Full HD-tv.

Bekijk alle 4K-tv's 

Naast het al prachtige beeld waar jij naar kijkt met Full HD, en zeker met 4K, kun je nu ook genieten van beelden die worden weergegeven in een SUHD-resolutie, oftewel een Super Ultra HD beeldkwaliteit. Het is in principe een 4K-tv, maar dan een verbetering. De televisies die hiermee zijn uitgerust maken gebruik van een zogeheten quantum dots technologie. Deze bestaat uit nanokristallen waarmee kleuren van je beeld af lijken te spatten. Samsung heeft inmiddels al diverse schermen op de markt gebracht die zijn uitgerust met SUHD.

Er zijn helaas geen producten die voldoen aan deze criteria.

Smart-tv

Televisies lijken niet meer zonder te kunnen, smart-tv. Niet gek natuurlijk aangezien je veel plezier kunt beleven met deze functie. Hiermee kun je namelijk voor eigen regisseur spelen, gewoon thuis vanop de bank of vanuit bed. Je krijgt toegang tot internet en kunt hierdoor talloze applicaties installeren. Daarnaast kun je ook nog eens surfen op het web. Dit biedt jou de mogelijkheid om zelf te kiezen waar je naar gaat kijken. Even niets leuks op tv? Dan zet je toch zelf wat op!

Smart TV

Beeldvernieuwing en contrast

De beeldvernieuwingsfrequentie geeft aan hoe vaak het beeld per seconde wordt ververst, dit wordt aangeduid met Herz (Hz). Bij een tv met een beeldvernieuwing van 100 Hz wordt het beeld dus honderd keer per seconde ververst. Hoe hoger het aantal Hz, hoe vloeiender het beeld wordt weergegeven bij snelle beelden. De contrastratio van een scherm geeft aan hoeveel tinten tussen zwart en wit weergegeven kunnen worden. Hoe hoger de verhouding, hoe beter. Een lage verhouding resulteert vaak in te felle of te vale kleuren.

Het scherm

De verschillende afmetingen is tegenwoordig niet meer het enige waarin de beeldschermen kunnen verschillen. Ze zijn niet alleen meer vlak, maar kunnen ook gebogen zijn. Deze Curved LED-tv's zorgen voor een unieke ervaring bij het tv kijken. Welke voordelen je hierbij hebt? Je ervaart een waar bioscoopgevoel, in de bios staan de schermen ook gebogen en dit zorg dat je alles veel beter kunt zien.

Aansluitingen

Een tv gebruik je natuurlijk ook voor extra apparaten zoals een blu-rayspeler of gameconsole. Let bij het kopen van een tv op het aantal aansluitingen en op de type aansluitingen. De meest voorkomende aansluitingen zijn: HDMI, USB, Scart, SD-kaart, optische digitale uitgang en WiFi.

TV + PS4

Functies

Niet elke tv is hetzelfde, elk model heeft zijn eigen specificaties en functies. Sommige tv's hebben WiFi ingebouwd, beschikken over 3D of hebben ingebouwde tuners voor digitale televisie. Bij het aanschaffen van een tv is het daarom belangrijk om van tevoren te bedenken welke functionaliteiten je belangrijk vindt en welke minder belangrijk zijn. 

Merken Inches Categorie tv Beste TV
       
Samsung 32 inch LED-tv's Beste 5 Samsung tv
Philips 39 - 40 inch Smart-tv's Beste 5 Philips tv
Sony 42 - 43 inch 4K Ultra HD-tv's Beste 5 Sony tv
Panasonic 46 - 47 inch 3D-tv's Beste 5 Panasonic tv
LG 50 - 52 inch OLED-tv's Beste 5  LG tv
Toshiba 55 inch   Beste 5  Toshiba tv
Sharp 60 - 65 inch   Beste 5  Sharp tv
      Beste LED-tv's
      Beste Smart-tv's
      Beste 3D-tv's
       
       

Onze merken

  • samsung
  • salora
  • Newstar