Winkelwagen 0

Nog geen producten toegevoegd

PlatteTVdiscounter gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

Thuiswinkel Waarborg

PlatteTVdiscounter: officieel dealer, géén grijze import

We krijgen bij PlatteTVdiscounter vaak de vraag of we officiële Nederlandse modellen leveren. Ja, dat doen we. We zijn officieel dealer van onder meer LG, Panasonic, Philips, Samsung en Sony. Online zie je veel winkeliers die aan grijze import doen. Dit wordt ook wel parallelimport genoemd. De tv's worden dan niet ingekocht via de reguliere inkoopkanalen, maar via (buitenlandse) handelaren. Grijze import is niet verboden. Wel beschrijven we graag de voor- en nadelen.

Voordelen grijze import

Bij grijze import worden televisies en andere producten van bekende merken meestal ingekocht in Oost-Europa, waar de producten veel voordeliger zijn. Denk aan Polen, Roemenië en Slowakije. De werkwijze is legaal en zorgt ervoor dat je soms minder voor je nieuwe tv betaalt. Maar dat zijn ook wel de enige serieuze voordelen. Hoewel de producten gewoon uit een - bijvoorbeeld - officiële Samsung fabriek komen, kunnen er wel technische verschillen zijn. Daar komen we op terug wanneer we hieronder de nadelen beschrijven. En ja, je hebt gewoon recht op fabrieksgarantie, maar daar zijn ook weer beperkingen mogelijk.

  • Prijs is soms lager
  • Grijze import is legaal

Nadelen grijze import

Een geïmporteerd toestel zal meestal technisch prima werken. Toch zijn er verschillen mogelijk, bijvoorbeeld op het gebied van software en compatibiliteit met je provider, zoals Ziggo. Er zijn winkeliers die handmatig de ‘localset’ van toestellen aanpassen. Hierbij wordt de software aangepast voor gebruik in Nederland. Wanneer dit gebeurt vervalt de fabrieksgarantie. Je hebt dan nog wel recht op garantie bij de winkelier. Maar als de winkelier niet meewerkt, of zelfs failliet gaat, sta je met lege handen. Veel fabrikanten leveren in Nederland thuisservice voor met name grotere televisies. Blijkt uit het serienummer van je tv dat het een importmodel is? Dan is de kans groot dat er geen monteur bij je langskomt. Bij grijze import is het overigens niet mogelijk om mee te doen met eventuele acties die fabrikanten in Nederland hebben. Meestal gaat het dan om cashback of gratis producten bij aankoop van een toestel.

  • Producten wijken technisch af
  • Beperkte fabrieksgarantie
  • Deelname consumentenacties niet mogelijk (gratis producten, cashback, etc.)

Hoe herken je grijze import

Parallelimport is het makkelijkst te herkennen aan het modelnummer van de tv. Dit moet overeenkomen met het nummer zoals het op de Nederlandse website van de fabrikant staat. Sommige slimme verkopers verwijderen modelnummers en serienummers van de verpakking, zodat sporen van grijze import verborgen blijven. Een belletje zou sowieso moeten gaan rinkelen wanneer de verkoopprijs extreem laag is vergeleken met andere aanbieders. Bij twijfel is het altijd verstandig om contact op te nemen met de winkelier. Ook kun je op de websites van veel fabrikanten zien wie officiële dealers zijn. Een tv bestelt, maar het blijkt parallelimport te zijn? Je kunt je bestelling altijd binnen 14 dagen retourneren zonder opgaaf van redenen.

Wij zijn officieel dealer van