Winkelwagen 0

Nog geen producten toegevoegd

PlatteTVdiscounter gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

Thuiswinkel Waarborg

Wat is Ambilight?

Ambilight is een lichttechniek die is ontwikkeld door Philips en staat voor Ambient Lighting: sfeervolle verlichting. Deze technologie wordt door Philips toegepast op televisies. Het doel van Ambilight is dan ook heel simpel: een meer intense kijkervaring bieden. Ambilight zorgt voor verlichting op de muur achter de tv, waarbij de kleur van het licht zich aanpast op basis van de beelden. Ben je bijvoorbeeld aan het kijken naar een voetbalwedstrijd dan kleurt het licht groen. Ambilight werkt op elke kleur en soort muur. 

Philips Ambilight

Philips Ambilight TV

Philips Ambilight TV heeft Ambilightverlichting voor een optimale tv-belevenis. Ambilight is in feite achtergrondverlichting dat ervoor zorgt dat ook buiten het beeldscherm de kleuren subtiel doorlopen. Wat op het scherm te zien is, vloeit dankzij complexe techniek, nog verder door zodat de sfeer van het beeld versterkt wordt. Natuurlijk gebruik je Ambilight bij het kijken van films, tv-programma's en series. Maar ook tijdens het gamen is het leuk. Tegenwoordig is het bij veel Philips Ambiligt tv's ook mogelijk om Ambilight te laten reageren op muziek die je afspeelt. En je kunt de Ambilight verlichting laten samenwerken met je Hue slimme verlichting in huis.

Elke prijsklasse

Ambilight is ontwikkeld door Philips. Je vindt het dan ook alleen terug op toestellen van het van oorsprong Nederlandse merk. Je denkt misschien dat het een dure extra functie is, maar dat valt best mee. Natuurlijk zijn de beste OLED en LED televisie van Philips uitgerust met Ambilight. Maar ook goed betaalbare middenklassers zijn tegenwoordig utigerust met Ambilight. Tegenwoordig is Ambilight bijna altijd driezijdig. Dat wil zeggen dat licht uitstraalt langs de zijkanten en bovenkant van het televisiescherm. De extra functies voor muziek, lounge en Hue zijn niet op alle modellen beschikbaar.

<< Terug naar Wiki tv advies

Wij zijn officieel dealer van