Winkelwagen 0

Nog geen producten toegevoegd

Actie: tijdelijk extra scherpe deals in onze outlet »

Thuiswinkel Waarborg

Wat is Smart-tv en wat kun je ermee?

Nieuwe televisies zijn tegenwoordig bijna allemaal Smart-tv's. Wij zijn hier erg blij mee. We zijn er na al die jaren dat het beschikbaar is zelfs meer van gaan houden. Maar wat wil Smart-tv nou precies zeggen? Kort gezegd is een Smart-tv een televisie die je eenvoudig verbindt met het internet. Door de toevoeging van een besturingssysteem worden dit slimme tv's. De benaming van 'Smart' zegt het dus eigenlijk al. Eenmaal aangesloten op het netwerk installeer je diverse apps op je tv en zijn deze eenvoudig te gebruiken. Denk hierbij aan Netflix, YouTube en RTL XL. Het toestel kan dus meer dan simpelweg tv, film of games vertonen en afspelen. Het wordt dankzij Smart-tv een multimedia-apparaat. Lees snel verder voor meer informatie, of bekijk direct alle beschikbare Smart-tv's door op de oranje button te klikken.

Smart TV

Smart-tv's per merk

Weet jij al van welk merk je een smart-tv wilt kopen? Dan ben je in ieder geval al goed op weg. Het maakt de keuze voor een nieuwe televisie in ieder geval een stuk eenvoudiger. Maak gebruik van de onderstaande knoppen om direct alle smart-tv's van Samsung, LG, Sony, Panasonic of Salora te bekijken.

SamsungSonyLGPanasonicSalora

Wat heb je nodig om Smart-tv te krijgen?

Weet je nog niet wat je wilt? Dan is het verstandig dat je je eerst gaat oriënteren. Laten we beginnen bij het begin: wil jij ook kunnen profiteren van alle voordelen die Smart-tv jou te bieden heeft? Dan is de eerste stap natuurlijk om een geschikte televisie in huis te halen die over deze Smart-functie beschikt. Een groot voordeel is dat tegenwoordig bijna iedere nieuwe tv die op de markt wordt gebracht wel is uitgerust met een besturingssysteem. Dit maakt het voor de Smart-tv mogelijk online content af te spelen. Alleen een select aantal instapmodellen beschikken niet over deze functie. Je bekijkt het volledige aanbod aan Smart-tv in ons assortiment door op de bovenstaande oranje button te klikken.

Smart TV

Stap één is geregeld: je hebt een tv met de Smart-tv functies in huis gehaald. De volgende stap is eenvoudig: de tv verbinden met het thuisnetwerk. Dit kan draadloos, wanneer de televisie geschikt is voor wifi, of gewoon met een netwerkkabel of wifi dongle. Verbinding maken via het draadloze netwerk kan via de instellingen van de televisie. Als je stap twee hebt doorlopen kun je al gebruik maken van alles functies die Smart-tv jou te bieden heeft. Dat zijn er nogal wat. We zullen de belangrijkste even benoemen.

Wat kun je precies met een Smart-televisie?

Staat je nieuwe Smart-tv aangesloten en heb je hem ook nog eens verbonden met het internet? Dan kan het genieten beginnen! Met een Smart-televisie kijk je bijvoorbeeld films en series on demand. Dus precies wanneer het jou uitkomt bekijk jij je favoriete films of series. Je kunt apps downloaden en gebruikmaken van social media, gewoon op je grote tv-scherm. Daarnaast kies je ervoor films en series via streamingdiensten als Netflix of Prime Video te bekijken.

Ook kun je over het algemeen via een internetbrowser surfen op het internet. Steeds vaker kun je dankzij Smart-tv ook allerlei andere apparaten verbinden met de tv, zoals je smartphone en tablet. Een ander voordeel van Smart-tv is dat de tv vaak kijksuggesties kan doen. De tv onthoudt waar je vaak naar kijkt en stelt daarop een lijst samen met films, series en programma's waar jij naar kunt kijken.

De apps die je veelal op de televisies met internet vindt, zijn:

Smart TV apps NL

 • Netflix
 • YouTube
 • Spotify
 • Facebook
 • Uitzending Gemist
 • RTL XL
 • Videoland
 • Pathé Thuis

Dit zijn dan ook de meeste gebruikte applicaties op Smart-tv's. Natuurlijk verschilt het per merk wat je precies met deze televisies kunt. Het is daarom verstandig rekening te houden met welke apps je kunt installeren bij de aanschaf voor een nieuwe televisie. 

Naast de mogelijkheid om apps af te spelen vind je echter nog veel meer opties en functies op deze beeldschermen. Uiteraard heb je de keuze uit verschillende afmetingen, maar dat is niet het enige. Je hebt ook de keuze uit verschillende beeldresoluties. Ondanks dat 4K Ultra  HD tegenwoordig verreweg het meeste wordt gebruikt, kun je ook nog altijd kiezen voor Full HD. Daarnaast maak je de keuze tussen LED en OLED. 

Zoals je merkt heb je de keuze uit een ruim aanbod. Als je alvast een keuze maakt voor een merk, wordt het bestllen van een nieuwe smart-tv een stuk eenvoudiger. Daarom benadrukken we hieronder nog even de belangrijkste punten per merk. Ondanks dat er veel overeenkomsten zijn, kunnen ze op een aantal punten sterk verschillen.

Samsung Smart-tv

Apps op de Samsung Smart-tv

Samsung heeft al jaren ervaring met Smart-tv. Dat is ook terug te zien aan de nieuwe televisies die Samsung op de markt brengt. Het merk blijft het systeem namelijk vernieuwen. De nieuwste tv's van het merk worden uitgerust met Tizen, een handig besturingssysteem waar ontwikkelaars eenvoudig nieuwe apps voor kunnen ontwikkelen. Het aanbod van apps is groot en de mogelijkheden zijn uitgebreid, al kan dat natuurlijk per toestel verschillen. Een greep uit apps die je tegen kunt komen op de nieuwste Samsung Smart-tv's:

 • Social: Twitter, Facebook en meer, allemaal via je tv.
 • Apps: het aanbod is bijna oneindig, Netflix, Spotify, Pathé Thuis en meer!
 • Op tv: in een handig overzicht zie je wat er nu op tv is. Maar ook wat je opgenomen hebt en wat er later op de dag nog komt.
 • Films & tv-programma's: het on demand onderdeel van de Smart Hub, waar je de nieuwste films en tv-programma's kunt kijken.
 • Foto's, video en muziek: door jouw smartphone te koppelen bekijk en geniet je van jouw foto's, video's en muziek. Op je tv.

Philips Smart-tv

Philips Smart TV

Natuurlijk maakt ook Philips mooie televisies waar je van internettoegang en apps geniet. Ook hierbij is het mogelijk om aanbevelingen te krijgen naar aanleiding van jouw kijkvoorkeuren. Zo kun je makkelijk zoeken en vind je altijd iets om te kijken. Ook heeft Philips een groot aantal apps waar je uit kunt kiezen, zoals verschillende social media-kanalen en de Philips Cloud TV-app. Daarmee kun je jouw favoriete programma's opslaan. Het is bijna alsof je je eigen zender hebt! Vaak kun je met een Smart-tv van Philips ook foto's en video's van je eigen telefoon of tablet op de televisie bekijken.

Makkelijk toch? De smart-tv's van Philips draaien op Android, het populaire besturingssysteem van Google dat bekend is van smartphones en tablets. Daardoor profiteer je van meer mogelijkheden, meer snelheid en uitstekende samenwerking met mobiele apparaten.

LG Smart-tv

LG Smart TV

Met een Smart-televisie van LG heb je minstens zoveel mogelijkheden als de tv's van andere merken. Je kunt er onder meer mee genieten van Netflix en Spotify. Natuurlijk hou je ook contact met je vrienden via Facebook en Twitter. Of kijk je favoriete video's via YouTube. LG zelf deelt deze functie op in de volgende onderdelen:

 • Online entertainment: Uitzending gemist, Films on demand, YouTube
 • Apps: Buienradar, Games en meer! 
 • Social: Facebook, YouTube en Twitter
 • TV dashboard: jouw gepersonaliseerde startpagina
 • Smart Share: draadloos foto's en video's vanaf je computer of smartphone bekijken
 • Magic Motion: de speciale afstandsbediening die je bij sommige tv's meegeleverd krijgt. Hiermee navigeer je heel eenvoudig. 

LG heeft veel Smart-tv's in het assortiment. Veel tv's van LG gebruiken WebOS als besturingssysteem, dat bekend staat om zijn overzichtelijke structuur en eenvoudige gebruik voor iedereen. Om je te helpen met je keuze hebben wij de vijf beste LG Smart-tv's voor je op een rijtje gezet. Klik en bekijk welk model het beste bij jou past!

Panasonic Smart-tv

Panasonic heeft ook een hoop te bieden als het om Smart-tv gaat. Met de designs heb je vaak al een unieke televisie in huis staan, maar daar gaat het natuurlijk niet om. Je staat met één van deze beeldschermen (net als bij andere merken) in verbinding met internet. Hierdoor is het mogelijk om te browsen en applicaties te installeren. Online media is hierdoor te gebruiken op je tv en games kunnen gespeeld worden op groot scherm. Hier voegt Panasonic echter nog iets aan toe met Smart VIERA. Hiermee wordt het contrast van beelden veel hoger. Een aantal tv's van Panasonic is uitgerust met Firefox OS, een besturingssysteem van hetzelfde bedrijf dat achter de Firefox internetbrowser zit.

Pluspunten op een rij:

 • Online entertainment: Uitzending gemist, Films on demand, YouTube
 • Apps: Buienradar, Games en meer! 
 • Social: Facebook, YouTube en Twitter
 • Smart VIERA: voor scherp en mooi beeld
 • Twintuner: open meerdere schermen en kijk naar twee voetbalwedstrijden tegelijk
 • My Home Screen: je favoriete content in een oogopslag 

Sony Smart-tv

Met een Smart-tv van Sony hoef je weinig moeite te doen. Je bent snel verbonden met het internet, waarna de online wereld voor je open ligt. Programma's zijn met een Sony Smart-tv gemakkelijk terug te kijken, social media als Facebook is gemakkelijk te installeren en films en series zijn on demand te bestellen. Kortom is het een televisie waardoor je je niet meer hoeft te vervelen! Net als Philips zijn er ook bij Sony tv's verkrijgbaar die het Android besturingssysteem gebruiken. Daardoor ben je verzekerd van snel draaiende apps, duidelijke menu's en veel mogelijkheden op het gebied van synchronisatie met mobiele apparaten.

Enkele pluspunten op een rij:

 • On Demand: Bestel films en series wanneer jij wilt.
 • Social media: Sta altijd in contact met vrienden en familie.
 • On-Flick-Remote: Beheer applicaties gemakkelijk. 

Maar er is meer!

Natuurlijk zijn er meer televisiemerken die mooie Smart-tv's aanbieden. Zo vind je bijvoorbeeld op de grote Sharp-schermen het zogenaamde Sharp Aquos en op Toshiba Cloud TV. Bekijk al deze merken via onderstaande button.

Smart TV

<< Terug naar Wiki tv advies

Onze merken

 • samsung
 • salora
 • Newstar