Winkelwagen 0

Nog geen producten toegevoegd

PlatteTVdiscounter gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

Thuiswinkel Waarborg

 

Multiroom koopgids

Multiroom speakers vergelijken, wat kun je er precies mee?

Mooi geluid in de woonkamer is tegenwoordig eigenlijk niet meer te missen. Steeds vaker worden hiervoor multiroom speakers gebruikt. Muziek kan in hoge kwaliteit worden afgespeeld en films bekijk je met een surround sound om je heen. Ook jij bent hier wellicht naar op zoek.  Het is echter nog lang niet altijd duidelijk wat je precies kunt met deze speakers. Het grote aanbod en de verschillende mogelijkheden kunnen de keuze lastig (of in ieder geval lastiger) maken. Daarom kun je in onze Multiroom speakers koopgids lezen wat deze apparaten je te bieden hebben en wat de verschillende merken voor jou kunnen betekenen en welke diverse mogelijkheden ze hebben. Lees verder als je alles wilt ontdekken over deze functies.

<< Terug naar Wiki tv advies

Overal in huis muziek

Wil jij in het hele huis muziek kunnen luisteren? Dan kan dat met Multiroom speakers. In verschillende kamers kun jij deze luidsprekers plaatsen. Een groot voordeel van multiroom speakers is dat ze draadloos met elkaar te verbinden zijn. Doordat ze met elkaar te verbinden zijn, kun jij een heel netwerk van deze apparaten in je huis plaatsen. In de woonkamer, keuken, slaapkamer en noem maar op. Jij geniet gewoon van je favoriete muziek, ook als je even een kamer uitloopt. Of het nu gaat om muziek voor jezelf of een feest voor je vrienden en familie, plezier beleef je zeker. Het is dus niet (meer) nodig om overal 'losse' speakers te plaatsen. Alle multiroom speakers in huis koppelen je eenvoudig aan elkaar. 

Sonos Multiroom speakers

In iedere kamer kun jij heel eenvoudig luisteren naar de muziek die jij wilt horen met Sonos multiroom speakers. Deze luidsprekers hebben een uniek design en zijn ook nog eens van een hoogwaardige kwaliteit. Op iedere speaker is het voor jou mogelijk je muziek af te spelen. Hiervoor hoef jij na aansluiting en plaatsing van de speakers alleen nog maar een applicatie te downloaden. Makkelijker kan bijna niet! Je hoeft niet bang te zijn dat je met vertragingen te maken krijgt als jij in meerdere kamers hetzelfde nummer afspeelt. Alles loopt synchroon.

Sonos en wifi

Bij veel verschillende multiroom speakers is het natuurlijk al mogelijk om via wifi muziek te streamen, zo ook bij Sonos. Zij doen dit echter op een andere manier. Sonos-speakers hebben namelijk altijd al direct met elkaar contact. Hierdoor kunnen ze eenvoudig onderling communiceren. Deze techniek wordt tegenwoordig ook gebruikt als gebruikers het draadloze thuisnetwerk gebruiken. Hierdoor wordt het mogelijk alles nog perfecter te laten verlopen. Synchroon loopt het zeker.

Sonos Playbar

De Playbar van Sonos is bedoeld om meer uit het geluid van je televisie te halen. De playbar is uitgerust met negen verschillende luidsprekers. Zes midrange en drie tweeters. Deze zorgen voor een mooie sound. Voor bij je tv is dit dus al een mooie speaker. Echter hoef je niet per se televisie te kijken als je wilt genieten. Je kunt namelijk ook draadloos muziek afspelen. Dit gaat heel gemakkelijk via je eigen iTunesbibliotheek. Ook zijn veel muziekstations te gebruiken. Je hebt hiervoor geen afstandsbediening nodig, je gebruikt gewoon de smartphone app van Sonos.

Sonos Playbar lifestyle

Sonos Play

De Sonos Play is beschikbaar in verschillende formaten. De meest uitgebreide is de Play:5. Deze heeft in totaal vijf digitale versterkers tot zijn beschikking. Hierdoor kan de hele kamer worden gevuld met een prachtig geluid. Hij bestaat ui twee drivers, twee tweeters en een subwoofer voor de bas. De Sonos Play:3 is de iets kleinere versie en heeft, zoals de naam al zegt, heeft deze drie speakers ingebouwd. Tenslotte is de kleinste versie de Play:1, deze heeft een speaker.

De Play speakers van Sonos zijn zeer leuke en compacte luidsprekers die een prachtige sound produceren. Ze zijn bovendien nog draadloos ook. Je hoeft je niet te beperken tot één speaker. Ze zijn gemakkelijk met elkaar te verbinden en eenvoudig in gebruik te nemen. Met de Sonos app voor iOS en Android kun jij gewoon met je smartphone en tablet je speakers bedienen. Of het nu gaat om muziek die jij zelf opgeslagen hebt of een online muziekservices, jij kunt het afspelen!

Sonos Multiroom speakers

Sonos Boost

Wil jij meerdere Sonos-apparaten in huis neerzetten en zo een heel netwerk aanleggen? Dan kan de Sonos Boost voor jou erg handig zijn. Zeker als je ze met elkaar wilt verbinden is deze niet te missen. De Sonos Boost zorgt er namelijk voor dat ze met elkaar worden verbonden en dat je ze allemaal in één keer kunt gebruiken. Zo geniet je niet alleen in de woonkamer van muziek, maar ook in de keuken, slaapkamer en noem maar op. Als jij een van je favoriete nummers afspeelt hoef je niets meer te missen als je even de kamer uitloopt.

Harman Kardon Multiroom speakers

Harman Kardon staat bekend om de prachtige sound die de producten produceren. Op het gebied van multiroom speakers kunnen ze dan natuurlijk niet achterblijven. Met een druk op de knop is het voor jou al mogelijk om te genieten van een mooi geluid. Je muziek kun je al vanaf je tablet of smartphone streamen met Bluetooth. Voor het streamen is ook gebruik te maken van de Harman Kardon-app. Met een multiroom speakers van Harman Kardon is het ook mogelijk om third party apps te gebruiken om geluiden af te spelen. Ook op deze speakers vind je party mode, waarmee je in een keer over alle luidsprekers muziek af kunt spelen. Met een druk op de 'link button' wordt muziek direct overgenomen. Ook nummers die al worden afgespeeld.

Samsung Multiroom speakers

Samsung zorgt ervoor dat je slechts enkele stappen verwijderd bent van het luisteren naar muziek. Het enige wat je hoeft te doen als je de speaker in huis hebt is de hub aansluiten op de draadloze router in huis. Vervolgens sluit je de speaker aan en kun je via je mobiel met de apps muziek streamen en ben je er dus helemaal klaar voor. Samsung gebruikt hiervoor een gebruiksvriendelijke mobiele applicatie. Je hoeft niet steeds naar muziek te zoeken, want je maakt gewoon helemaal zelf afspeellijsten. Deze muziek is over zoveel speakers af te spelen als jij wilt. Samsung maakt gebruik van verschillende Modus waarmee muziek afgespeeld kan worden.

  • Party Play: Hiermee kun je in een keer alle speakers in huis muziek af laten spelen.
  • Zone Play: Hierdoor is het mogelijk verschillende nummers af te spelen in verschillende kamers
  • Single Play: Muziek kan gestreamd worden naar één speaker
  • TV Mode: Daarnaast is je multiroom speaker ook te verbinden met de tv.
Samsung Multiroom Speakers

Samsung speaker

Deze kun je gebruiken om je muziek op af te spelen. Ze zijn eigenlijk overal wel neer te zetten in huis. Ze beschikken over dual band en via NFC en bluetooth kun jij al muziek streamen. Een van de grote voordelen van deze luidsprekers is dat je gemakkelijk een heel systeem kunt maken. Deze Wireless audio multiroom speakers koppel je zo aan elkaar. Na het aansluiten bepaal je zelf hoe je luistert en over welke luidsprekers je het geluid af wilt spelen. Je kunt ze dus ook afzonderlijk blijven gebruiken, ook al heb je ze op elkaar aangesloten. Bijzonder is dat een aantal Samsung multiroom speakers een rond design heeft. Daardoor kunnen ze 360 graden rondom geluid produceren, een eigenschap die je bij andere merken niet aantreft.

Samsung HUB

Wil jij inderdaad verschillende multiroom speakers van Samsung aan elkaar kunnen koppelen? Dan kun je niet zonder een Samsung Hub. Hiermee wordt het voor jou namelijk mogelijk gemaakt om met je smartphone of tablet meerdere van deze speakers te bedienen. Hierdoor creëer jij heel eenvoudig een heel Samsung multiroom netwerk in huis. Deze HUB is pas nodig bij twee of meer speakers. Dus als jij slechts één speaker hebt, hoef je hierdoor geen HUB aan te sluiten.

Samsung Linkmate

De Linkmate van Samsung is bedoeld om jouw multiroom speakers aan je huidige audiosysteem toe te kunnen voegen. Hierdoor wordt het voor jou dus mogelijk om je entertainmentsysteem verder uit te kunnen breiden.

>> Zie hier alle Samsung multiroom speakers

Sony Multiroom speakers

Je huis volbouwen met multiroom speakers kan ook als je voor Sony kiest. Het Japanse merk heeft inmiddels een behoorlijk breed assortiment met verschillende draadloze speakers. Stuk voor stuk zijn ze gegoten in een stijlvol jasje met een strak en minimalistisch design. Doordat de speakers in verschillende formaten verkrijgbaar zijn kun je voor elke ruimte een geschikt exemplaar vinden.

Sony levert naast losse speakers ook soundbars die compatibel zijn met de multiroom speakers. Daardoor is het mogelijk om een compleet surround systeem rondom jouw tv te bouwen. De apparaten ondersteunen LDAC, een techniek die streaming via bluetooth met hogere geluidskwaliteit mogelijk maakt. De handige SongPal app installeer je op jouw smartphone om al je Sony multiroom speakers aan te sturen. De verschillende apparaten werken met wifi en bluetooth. Daarnaast kun je kiezen voor modellen die hi-res geluid ondersteunen of uitgerust zijn met een batterij.

>>Bekijk hier alle Sony Multiroom speakers

LG Multiroom speakers

Genieten, dat is iets waar je van op aan kunt met de multiroom speakers van LG. Jij kunt er nu helemaal zelf voor kiezen om overal in huis te genieten van al je favoriete muziek en nummers op de mooiste manier afspelen. Of je nu in de woonkamer, slaapkamer of waar dan ook bent, jij kunt genieten! Verbind heel eenvoudig je smartphone of tablet wanneer jij wilt en met de speaker die jij wilt, gewoon via bluetooth kun jij je lievelingsmuziek streamen.

Deze multiroom audio-apparaten van LG zijn draadloos en bovendien met elkaar te verbinden. Je kunt dus als het ware een heel entertainmentnetwerk aan audio in huis, op het werk of waar ook aanbrengen. Geen last meer van meterslange kabels door het huis met deze multiroom speakers. Nog een voordeel van deze luidsprekers is dat ze gemakkelijk mee te nemen zijn, zodat jij ook onderweg kunt genieten van de mooiste muziek. Je kunt maar liefst tien uur luisteren vanwege de ingebouwde accu.

>> Zie hier alle LG Multiroom speakers

Philips Multiroom speakers

Als jij een groot fan bent van Spotify en graag in iedere kamer in huis naar muziek wilt luisteren, dan zijn de Philips Multiroom speakers zeker een aanrader. Philips heeft namelijk besloten zich vooral te richten op gebruikers van Spotify. Deze luidsprekers beschikking over een Connect-functie. Simpel gezegd betekent dit dat jij gewoon lijsten vanaf Spotify kunt streamen en de nummers en afspeellijsten direct vanaf de servers van Spotify afgespeeld worden.

Als jij op een bepaald moment al een nummer aan het luisteren bent en die toch op de speakers af wilt laten spelen, kun je dit gewoon over laten nemen. Gezien de Connect-functie is het ook nog eens mogelijk om tijdens het luisteren van al je favoriete nummers je smartphone of tablet te gebruiken om te bellen of bezig te zijn met andere apps. Je kunt er bovendien voor kiezen om over iedere speaker hetzelfde nummer af te spelen, of verschillende liedjes.

Philips Spotify speakers

Panasonic Multiroom speakers

De Multiroom speakers van Panasonic maken gebruik van het zogeheten AllPlay Media Platform. Hierdoor maakt Panasonic het voor muziekliefhebbers mogelijk om vanaf verschillende bronnen muziek te streamen naar de luidsprekers die jij in huis hebt staan. Of je de nummers nu af wilt spelen van een Android tablet en smartphone of van een iOS-apparaat, jij kunt het streamen naar deze Panasonic Multiroom speakers. Iedere speakers is te gebruiken en kan dus bestuurd worden vanaf een andere bron. Toch overal hetzelfde geluid? Dat kan natuurlijk ook! Ze zijn namelijk ook gewoon aan elkaar te koppelen. Of het nu gaat om muziekbestanden, internetradiostations of streamdiensten, jij kunt het in huis beluisteren. En nog een zeer leuk snufje van AllPlay, het is compatibel met meerdere merken.

<< Terug naar Wiki tv advies

Wij zijn officieel dealer van