Winkelwagen 0

Nog geen producten toegevoegd

PlatteTVdiscounter gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

Thuiswinkel Waarborg

Wat is HDMI?

HDMI is een aansluiting die ervoor zorgt dat je televisie gekoppeld kan worden aan andere digitale bronnen van audio of video, zoals een versterker of laptop. Een vereiste is dan wel dat die ook een HDMI-aansluiting hebben.

HDMI staat voor High-Definition Multimedia Interface en is de opvolger van DVI (Digital Visual Interface). HDMI ondersteunt geluid, tot acht digitale audiokanalen en andere compatibele digitale bronnen.

HDMI-kabel

Voor optimaal gebruik van HDMI is het handig om te weten welke kabel je moet hebben. Afhankelijk van de versie van de kabel, kun je gebruik maken van bepaalde functionaliteiten. Dit kun je het beste per kabel opzoeken om er zeker van te zijn dat je HDMI op de juiste manier kunt gebruiken. Het is aan te raden om een HDMI-kabel van maximaal 5 meter aan te schaffen. Daarna loop je het risico dat de beeldkwaliteit minder goed is.

Op PlatteTVdiscounter.nl vind je alle soorten kabels, van HDMI 1.3 en HDMI 1.4 tot de bijbehorende adapters. In totaal zijn er vijf types, waarvan type A gebruikt wordt voor in huis. Professionals in de muziek- of filmindustrie gebruiken vaak HDMI type B. Er zijn nu ook micro HDMI-kabels die je kunt koppelen aan draagbare multimedia, zoals je laptop of je smartphone. Daarnaast heb je ook nog eens kabels met filter, zoals de AudioQuest Cinnamon HDMI van 2 meter. Deze kabels geven signalen nog beter en scherper door.

HDMI-kabel kopen?

Wil je een HDMI-kabel kopen? Dan raden wij aan om in de gebruiksaanwijzing te kijken welke HDMI-aansluiting past bij jouw televisie. Heb je oudere apparaten in huis? Misschien kun je dan meerdere HDMI-kabels bestellen. Bij alle televisies op onze website staat aangegeven welke HDMI-kabel erbij past. Bekijk hier het overzicht van HDMI-kabels op PlatteTVdiscounter.nl

<< Terug naar Wiki tv advies

Wij zijn officieel dealer van