Winkelwagen 0

Nog geen producten toegevoegd

PlatteTVdiscounter gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

Thuiswinkel Waarborg

Beste tv's 2019

Beste tvHet aanschaffen van een tv kan redelijk moeilijk zijn. Je hebt veel verschillende merken, veel verschillende functies en diverse soorten tv's. Er worden soms moeilijke termen gebruikt. Het kopen van een tv is daarom voor veel mensen een lastig karwei. Dit komt doordat er eigenlijk niet één 'beste tv' of 'beste tv merk' aan te wijzen is. Elk merk heeft wel een aantal topmodellen en iedere tv heeft wel een aantal voordelen of pluspunten. Vandaar dat wij je op weg willen helpen bij de keuze voor een nieuwe tv met een overzicht van deze beste televisies.

Onze beste tv's op basis van:

Of bekijk per categorie

Hieronder worden al een aantal van de beste tv's weergegeven die een uitstekende kijkervaring, veel opties en tevens een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden. De tv's zijn hierbij te filteren of inch-maat. Het gaat om een overzicht van de beste tv's die nu verkrijgbaar zijn.

beste prijs-kwaliteit
  • kies jouw inchmaat:

Wat zijn de beste tv's van 2019?

Als je op zoek bent naar een nieuwe televisie, wil je een goede tv die aan jouw wensen voldoet. Om een goed overzicht te geven van de 'beste-tv's', is hieronder een overzicht gemaakt van tv's waar jij uit kunt kiezen. Hierbij is gekeken naar reviews, verkoopaantallen en prijs-kwaliteitverhouding. Hier kun je onder andere vinden welke LED-tv's bij de beste koop horen, maar bijvoorbeeld ook de beste 4K-tv's, beste OLED-tv en beste smart-tv's.

Beste LED-tv's

Beste LED-tv

De LED-tv wordt gezien als de opvolger van de LCD-tv, maar in principe zijn het LCD-schermen met LED-verlichting. Deze schermen hebben een lager energieverbruik. Door gebruik te maken van LED als lichtbron, kunnen de schermen ook dunner geproduceerd worden. De LED-lampen zitten achter het scherm of in de randen verwerkt. Hoe dunner het scherm, hoe mooier de tv aan de wand gehangen kan worden. De LED-tv is de meest voorkomende televisie en daardoor in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. De televisies beschikken doorgaans over een hoge helderheid en een hoog contrast.

Beste OLED-tv's

Beste OLED-tv

OLED-tv's zorgen voor een nog betere weergave van beelden als je ze vergelijkt met een LED-tv. De beelden op deze schermen zijn mooier, omdat de OLED-pixels waarmee de televisies zijn uitgerust zichzelf kunnen verlichten. Zwart is op deze schermen ook echt perfect zwart. Beelden zijn hierdoor veel natuurlijker weer te geven. Doordat bij een OLED-tv de pixels zelf de lichtbron zijn, is er geen achtergrondverlichting nodig. Daardoor zijn de schermen extreem dun. Bijna alle OLED schermen ondersteunen 4K en High Dynamic Range. 

Consumenten kiezen steeds vaker voor deze schermen. Dit komt vooral doordat de OLED-tv's langzamerhand een stuk betaalbaar worden. De schermen bieden uitkomst voor echte liefhebbers die optimaal willen genieten van films, games, series en tv-programma's.

Beste 4K Ultra HD-tv's

Beste-tv 4K

Een 4K Ultra HD-tv zorgt voor een verbeterde kijkervaring. Deze schermen hebben een resolutie van 3840 x 2160 pixels, waardoor beelden vier keer scherper zijn dan op een Full HD-tv. Een 4K-tv brengt meer leven en details de woonkamer binnen. Zelfs de allerkleinste details worden zichtbaar. Inmiddels is een ruim aanbod aan 4K-content beschikbaar. Zo vind je in de winkel diverse 4K blu-rayfilms, maar zijn ook op streamingdiensten als Netflix veel films en series in de hoge kwaliteit te bekijken. Zowel een LED als OLED-tv kan over 4K beschikken.

Veel 4K-tv's ondersteunen ook de weergave van HDR-beelden (High Dynamic Range). Hierdoor worden kleuren en contrast nog mooier zichtbaar.

Beste Smart-tv's

smart-tv

Een smart-tv is een televisie die verschillende mogelijkheden biedt op het gebied van entertainment. Verbind je televisie met internet en je kunt gebruik maken van verschillende applicaties zoals Netflix, YouTube, NPO Gemist, games, nieuws en nog veel meer. Je hoeft je niet meer te vervelen met een smart-tv. Om dit te kunnen doen zijn deze tv's uitgerust met een besturingssysteem. Eigenlijk werkt elk merk met een eigen systeem. Zo gebruikt LG WebOS, Samsung kiest voor Tizen en Sony werkt voor veel toestellen met Android. De systemen zijn stuk voor stuk ontwikkeld om het gebruik van een smart-tv zo eenvoudig mogelijk te maken.

Of bekijk direct de beste Samsung smart-tv's, de beste Panasonic smart-tv's, de beste LG smart-tv's, de beste Sony smart-tv's

Kort overzicht en aanbevolen tv's

Hieronder vind je een kort overzicht van enkele van de beste televisies in het aanbod van PlatteTVdiscounter.nl, gerangschikt op inchmaat. Dit zijn aanbevolen tv's in de categorieën 'budget' en 'beste van het beste'. Onze selectie met de beste prijs/kwaliteit verhouding vind je boven aan de pagina. Deze televisies hebben een hoop handige en leuke functies. Wil jij precies weten wat ze doen? Daarvoor is het Wiki tv advies. Hier vind je de informatie over specificaties.

klein budget
  • kies jouw inchmaat:

allerbeste kwaliteit
  • kies jouw inchmaat:

Meer plezier voor jou

Natuurlijk zijn dit niet de enige televisies die gezien kunnen worden als de beste tv's. Toch willen we je met bovenstaande overzichten een beetje op weg helpen in je zoektocht naar een nieuwe tv. Naast een overzicht van beste LED-tv's, beste OLED-tv's, beste smart-tv en beste 4K Ultra HD-tv's hebben wij ook voor SamsungSonyLG, en Panasonic een top beste tv's samengesteld. Bij het samenstellen van de lijstjes - met beste tv's van bovenstaande categorieën en de overzichten van beste tv's per merk - is gekeken naar een aantal criteria. Zo moesten de schermen een goede prijs-/kwaliteitsverhouding hebben en is het van belang dat het smart-tv's zijn. Onder smart-tv's worden tv's verstaan waarmee je kunt internetten en apps kunt downloaden en gebruiken. Verder zijn er geen criteria gesteld aan de tv's en kunnen de schermen dus beschikken over uiteenlopende functies.

Functies

Met een LED-tv weet je dat je naar zeer scherp beeld kunt kijken. Dit kan in verschillende resoluties. Hierbij is 4K Ultra HD tegenwoordig het meestgebruikte, maar Full HD-televisies zijn ook nog altijd veel te vinden. 4K UHD is vier keer scherper dan Full HD, maar dat betekent niet dat je Full HD kunt afschrijven. Beide beeldresoluties leveren hoge kwaliteit. Wil je films écht gaan beleven, dan kies je natuurlijk voor een OLED-tv met een 4K UHD-beeldresolutie.

Wil jij graag meer weten over bepaalde functies om zelf de beste tv te kopen? Dan kun je altijd een kijkje nemen in ons Wiki tv advies.

Wij zijn officieel dealer van