Winkelwagen 0

Nog geen producten toegevoegd

PlatteTVdiscounter gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

Thuiswinkel Waarborg

Welk beeldformaat past bij mij?

Tegenwoordig zijn bijna alle televisies voorzien van een Full HD-beeldscherm. Doordat dit beeld altijd scherp is, is de schermgrootte van uw televisie niet echt meer afhankelijk van de afstand van televisie tot bank. Het is dus eigenlijk gewoon een kwestie van uw eigen smaak! Je kunt er echter wel rekening mee houden bij de aanschaf van een nieuwe tv. Heb je een redelijk kleine kamer en zit je dicht op de tv, dan is het vaak verstandig om ook een klein(er) scherm te nemen. Als je voor een kleine kamer een tv van 50 inch of groter neemt bijvoorbeeld, zul je veel van je favoriete films en series missen.

Hou je erg van televisie of films kijken en wil je graag een echte bioscoopbelevenis bij je in huis halen? Dan ga je natuurlijk voor een groter formaat, bijvoorbeeld 55 of 65 inch. Dit zijn zeer populaire afmetingen van liefhebbers van films en games. Kijk je niet veel televisie of heb je dus geen groot scherm nodig? Dan kunt je bijvoorbeeld een tv van 32 tot 40 inch overwegen.

Overweeg je nog wel om een HD Ready televisie te kopen? In dat geval is kijkafstand van groter belang. De globale regel waar hier rekening mee gehouden kan worden is de “3x inch-maat”- regel. Onderstaande schema kan hierbij als richtlijn worden aangehouden.

<< Terug naar Wiki tv advies

Wij zijn officieel dealer van