Winkelwagen 0

Nog geen producten toegevoegd

PlatteTVdiscounter gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

Thuiswinkel Waarborg

Wat is Dolby Digital??

Wat is Dolby Digital?

Dolby Digital is een techniek waarbij je zes kanalen kunt gebruiken. Dit is dus uitermate geschikt voor een 5.1 opstelling, waarbij je vijf speakers en een subwoofer in de kamer hebt staan. Hierdoor kun je al heel snel het gevoel krijgen dat jij omringd wordt door al het geluid en de actie. Het geluid kan worden verstuurd via digitale media. Hierbij kan gedacht worden aan dvd, satelliet en xbox. Deze techniek wordt ook veelvuldig gebruikt in bioscopen. Het is dus eigenlijk een technologie die gebruikt wordt voor het coderen van 5.1-kanaals surroundsound. Films en andere content met geluid zijn hierdoor nog leuker en mooier.

Versies

Van Dolby Digital zijn verschillende versies beschikbaar:

  • Dolby Digital Plus: Dit is eigenlijk hetzelfde als Dolby Surround, maar neemt minder ruimte in beslag.
  • Dolby TrueHD: Brengt High-Definition geluid je kamer binnen. Perfect voor bij je bluray en HD media.
  • Dolby Atmos: hierbij worden hoogtekanalen toegevoegd, voor een nog realistischer geluid.

Wat kan ik met Dolby TrueHD?

Dolby True HD is bedoeld om een High-Definition sound in je woonkamer weer te kunnen geven. Hierdoor is alles op die manier te horen waarvoor het bedoeld en kun je nog meer genieten. Je hoeft niet bang te zijn dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Na Dolby TrueHD is er nu ook Dolby Atmos. Hierbij zijn 2 of 4 hoogtekanalen toegevoegd. Je moet hiervoor speakers aan het plafond hangen, of een systeem gebruiken dat geluid weerkaatst met het plafond.

Wat kan ik met DTS HD Master Audio?

Een andere techniek omtrend audio is DTS HD Master Audio. DTS is een surround formaat die op een groot gedeelte van de DVD's en BLuray-discs worden toegepast. Dit formaat is op maar liefst 70 procent van de schijfjes beschikbaar. Met DTS HD Master Audio heb jij de mogelijkheid om de audioweergaven naar een nieuw niveau te tillen. Hiermee krijg je namelijk de beschikking over het geluid dat je ook in de bioscoop te horen zou krijgen, dus precies zoals bedoeld is bij de film! Er worden maar liefst acht kanalen ondersteund dus kun je heel gemakkelijk een 7.1 set aansluiten. Overigens heeft DTS zijn eigen variant van Dolby Atmos, namelijk DTS:X.

Haal het maximale uit je apparatuur, en geniet eindeloos van Dolby Digital en DTS geluidsformaten.

<< Terug naar Wiki tv advies