Winkelwagen 0

Nog geen producten toegevoegd

PlatteTVdiscounter gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

Thuiswinkel Waarborg

Waar staat Hertz precies voor?

Waar staat Hertz precies voor?

Hertz (Hz) is een eenheid van frequentie. De Hertz wordt gebruikt bij periodieke verschijnselen. In het geval van een televisie is dit het aantal beelden per seconde. Dit kan vergeleken worden met het tikken op een muur. Tikt iemand twee keer per seconde op een muur dan is de frequentie 2 Hertz. Hoe hoger het aantal Hertz, hoe meer beelden zichtbaar zijn per seconde en dus hoe meer detail zichtbaar is op het beeld van een tv.

Hoe wordt er gebruikt gemaakt van Hertz?

Tegenwoordig werken bijna alle schermen met 50 Hz óf 100 Hz. Om beelden nog vloeiender te laten zien zorgen fabrikanten ervoor dat het aantal Hz softwarematig wordt opgevoerd. Je ziet dan in de specificaties dat de tv bijvoorbeeld 500 Hz of 2700 Hz ondersteunt. De tv analyseert daarbij beelden en verzint er extra beelden tussen. Soms werkt dit goed, maar vaak ook zorgt het voor vreemde effecten in beeld. Gelukkig kun je dit soort functionaliteiten uitzetten in de beeldinstellingen, indien je dat wil natuurlijk.

Geschiedenis Hertz

Hertz is genoemd naar de Duitse natuurkundige Heinrich Hertz. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd op het gebied van elektromagnetisme. Voordat deze naam werd toegewezen werd de frequentie uitgedrukt in trillingen per seconde. 

<< Terug naar Wiki tv advies