Winkelwagen 0

Nog geen producten toegevoegd

PlatteTVdiscounter gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

Thuiswinkel Waarborg

Hoe sluit ik mijn andere apparaten aan op mijn tv?

Er zijn natuurlijk enorm veel accessoires voor je televisie! Zo heb je home cinema sets, soundbars, blu-ray spelers en nog veel meer. Omdat wij snappen dat onze klanten geïnteresseerd zijn in een complete televisiebeleving, leggen wij hieronder uit hoe jij je televisie hiervan voorziet. Hieronder lees je hoe makkelijk het is om onze mooiste geluidssystemen en andere apparaten aan te sluiten op jouw televisie.

Er zijn helaas geen producten die voldoen aan deze criteria.

Wil jij de kogels om je oren horen vliegen en het gevoel hebben dat je midden in de film terecht bent gekomen? Dan is een home cinema set iets voor jou! Iets minder ruimte? Of vind jij zoveel speakers er rommelig uit zien in jouw strakke interieur? Dan is een soundbar de perfecte oplossing. Bij een soundbar zijn de losse speakers van een home cinema set namelijk gewoon ingebouwd in één kastje, met soms een losse subwoofer. Je geniet dus van net prachtig geluid. Tegenwoordig heb je veel manieren om te genieten of je tv. Niet alleen met de reguliere zenders, want je hebt ook apps als Netflix, Rakuten TV, Videoland en meer. Echter kun je ook een dvd of (4K) bluray-speler aansluiten op de tv. Zo kijk jij naar de films en series die jij op disc hebt. Of wat dacht je van de gameconsoles van Nintendo, Sony en Microsoft die je zo aan de tv koppelt.

Manieren van aansluiten

Het maakt niet uit welke van de twee opties je kiest als je wilt genieten van digitale tv, want beide producten worden op dezelfde manier aangesloten. Veel mensen kijken digitale televisie, hiervoor is (vaak) een digitale decoder nodig. De nieuwe televisies beschikken vrijwel allemaal over een ingebouwde decoder, maar wanneer je een oudere televisie hebt, beschik je waarschijnlijk over een los kastje van je digitale tv-provider. Deze losse decoder kun je direct met de home cinema set of soundbar verbinden, waardoor de inkomende audio automatisch over al je speakers wordt verdeeld. Ook analoge zenders luisteren via je home cinema set of soundbar? Dan kun je een audiokabel aansluiten op je televisie. Aangezien digitaal altijd te voorkeur heeft, omdat je op deze manier het beste geluid krijgt, is het aan te raden te kiezen voor een HDMI-kabel. 

Tegenwoordig zijn veel tv's, receivers en soundbars voorzien van HDMI ARC. Dit wil zeggen dat het signaal via de kabel twee richtingen op gaat. Kijk je Netflix via de ingebouwde TV app? Dan gaat het geluid via HDMI naar de soundbar. Kijk je Netflix via de PS4? Sluit de PS4 dan aan op de extra HDMI ingang van je receiver of soundbar, het beeld wordt dan doorgestuurd naar de tv. Ook zorgt HDMI ARC ervoor dat je bijvoorbeeld het volume van je soundbar met de afstandsbediening van de tv bedient. Je hebt dus geen losse HDMI kabels meer nodig voor het beeld en het geluid.

Er zijn helaas geen producten die voldoen aan deze criteria.

Kan ik mijn computer aansluiten op de tv?

Wil je, om wat voor reden dan ook, jouw computer aansluiten op je televisie? Bijvoorheeld omdat je bepaalde beelden op het grote scherm wilt laten zien? Vaak kan dat. Je hebt verschillende manieren om je pc aan te sluiten op je tv. Tegenwoordig draait bijna alles om HDMI. Maar er zijn nog tv's met minder gebruikelijke aansluitingen, zoals VGA.

Wij zijn officieel dealer van