Winkelwagen 0

Nog geen producten toegevoegd

PlatteTVdiscounter gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

Thuiswinkel Waarborg

Hoe hoog moet ik mijn TV ophangen?

Advies: Hoe hoog moet ik mijn tv ophangen?

Televisies worden tegenwoordig standaard geleverd met voet. Veel consumenten kiezen er hierdoor voor om de televisie netjes op een kast of tv-meubel neer te zetten. Dit is tenslotte eenvoudig te doen. Je kunt de tv echter ook ophangen. Een groot voordeel bij het ophangen van de tv is dat het mogelijk is om zelf precies de juiste kijkhoogte te kiezen. Maar wat is de juiste hoogte om je tv op te hangen? Helaas kunnen wij op deze vraag geen standaard antwoord geven, want de juiste hoogte om de televisie op te hangen, hangt af van je eigen zitpositie en kijkhoogte. Wel is er een richtlijn voor het op de juiste hoogte hangen van je

Er zijn helaas geen producten die voldoen aan deze criteria.

De juiste kijkhoogte

Zorg dat je zelf op de bank of stoel zit waar je ook op gaat zitten als je tv wilt gaan kijken. Laat iemand anders dan de tv zo hoog houden dat je je eigen ogen op 1/3 van de bovenste rand van de tv ziet zoals weergegeven aan de rechterkant. Het komt er op neer dat je scherm in drie delen verdeeld is en het bovenste deel van het scherm op ooghoogte moet staan. De hoogte hangt dus af van de hoogte van je zitpositie. Veel televisies worden te hoog opgehangen, wat het televisiekijken niet ten goede komt.

Juiste tv hoogte

Spiegeling in het beeld voorkomen

De bolle televisie schermen van vroeger reflecteerde ongeveer de hele kamer op je televisie. Met de platte beeldschermen van nu is dat veel minder het geval. Af en toe kan het nog wel zo zijn dat er een vervelende weerspiegeling van een lamp of zonlicht in je televisie weerkaatst wat erg storend is bij het tv kijken. Dit kan bijvoorbeeld komen door het soort paneel dat wordt gebruikt bij de televisie, maar dat kan ook komen omdat je niet goed recht voor de tv zit. Om nou elke keer je hele bankstel of stoel te verplaatsen om die weerspiegeling uit het scherm te halen is natuurlijk erg vervelend.

Het is natuurlijk fijner wanneer je het beeldscherm zelf een beetje naar links of rechts kan kantelen. Bij een televisievoet is dit minder eenvoudig dan bij een muurmontage. Bij diverse muurbeugels voor televisies is het namelijk mogelijk om de tv te kantelen of te draaien wat die vervelende weerspiegeling kan voorkomen.

Onze populairste muurbeugels

Er zijn helaas geen producten die voldoen aan deze criteria.

Uiteraard hebben wij nog veel meer muurbeugels in ons assortiment. Eigenlijk is er voor iedere televisie wel een geschikte muurbeugel te vinden. Je hebt modellen die de tv vlak tegen de muur hangen, maar ook draai- en kantelbare beugels warmee jij de tv ophangt aan de wand. Klik op de onderstaande button om een volledig overzicht van onze muurbeugels te zien.

Bekijk alle modellen