Winkelwagen 0

Nog geen producten toegevoegd

PlatteTVdiscounter gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

Thuiswinkel Waarborg

Streamen met Google Cast

Streamen met Google Cast

Streamen: we doen het (bijna) allemaal. Vandaar dat het aanbod van streamingdiensten en -technieken maar blijft groeien. Hierdoor wordt het voor jou als consument steeds lastiger om uit te vogelen wat waar voor dient en waar je rekening mee moet houden. Eén van de opties die je hebt voor het streamen van muziek, series of televisie is Google Cast. Dankzij Google Cast kun je vanuit diverse apps op je mobiele apparaten heel eenvoudig beeld en/of geluid streamen naar een tv of audio-systeem. In feite is Google Cast de techniek achter het bekende Chromecast.

Wat is Google Cast?

Met Google Cast is een druk op de knop voldoende om beeld of geluid op een ander apparaat af te spelen. De bekende cast button zie je terug in apps als Ziggo Go, YouTube, TuneIn Radio, Netflix en meer. Je gebruikt je smartphone, tablet of laptop om aan te geven dat je beeld of geluid wil afspelen op een ander apparaat, zoals een speaker of beeldscherm.

Hoe werkt Google Cast?

Google Cast is erg gebruiksvriendelijk en eenvoudig te bedienen. Om Google Cast te kunnen gebruiken, moet het toestel (bijvoorbeeld je smartphone) waarmee gestreamd wordt op hetzelfde netwerk aangesloten zijn als de speakers of televisie dat content middels Cast kan weergeven. Beide apparaten dienen zich dus in hetzelfde WiFi-netwerk te bevinden.

Streamen met Google Cast kan vanuit diverse apps op je smartphone of tablet. De bekendste is misschien wel YouTube. Het Google Cast icoon verschijnt zodra je verbinding hebt met je tv of audiosysteem. Een druk op de knop is dan genoeg om jouw video of muziek te streamen.

Een groot voordeel van Google Cast is dat je bijvoorbeeld je telefoon gewoon kunt blijven gebruiken voor andere doeleinden terwijl je een video streamt. Eigenlijk is er geen rechtstreekse verbinding tussen je smartphone en het afspeelapparaat. Je geeft slechts aan wat je wil afspelen op welk afspeelapparaat. Het afspeelapparaat haalt de content vervolgens zelf van het internet.

Waarop vind je Google Cast?

Het aantal apparaten en apps dat uitgerust is met Google Cast is de afgelopen tijd sterk gegroeid. Bijna alle nieuwe smart-tv’s met wifi zijn geschikt, net als een groot aantal multiroom speakers, soundbars en home cinema sets van diverse merken. Streamen doe je probleemloos vanaf diverse apparaten, waaronder je iPhone of Android smartphone. Wil je weten of jouw apparaat Google Cast aan boord heeft? Laat je dan informeren door onze klantenservice!