Winkelwagen 0

Nog geen producten toegevoegd

PlatteTVdiscounter gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

Thuiswinkel Waarborg

LG line-up 2019

LG

Binnenkort verwachten wij de nieuwe LG line-up van 2019. Uiteraard zul je die hier dan ook weer vinden.

Televisies en audioapparatuur van LG zijn populairder dan ooit. Dankzij jarenlange ontwikkeling levert LG continu uitstekende producten van een hoge kwaliteit en met vele mogelijkheden. Het Koreaanse bedrijf, dat gevestigd is in Seoul, bestaat al sinds 1947. Sinds die tijd heeft LG consumentenelektronica geproduceerd in allerlei soorten en maten. Naast wasmachines, magnetrons en allerlei andere huishoudelijke apparaten vormen tv's en audioapparatuur een belangrijk onderdeel van het aanbod. De LED tv'shome cinema sets, soundbars en blu-rayspelers van het merk zijn geliefd in de Nederlandse woonkamer. Welk apparaat van LG je ook koopt, altijd kies je voor een product dat jouw leven een stukje makkelijker en leuker maakt.

De daarbij passende slogan 'Life's Good' refereert niet alleen naar het gebruikersgemak van de producten, maar niet geheel toevallig ook naar de letters LG. Overigens worden LG apparaten vaak voor zeer aantrekkelijke prijzen aangeboden. Juist de prima prijs/kwaliteitsverhouding lijkt verantwoordelijk te zijn voor de groeiende populariteit van LG.

Maten Categorieën Prijs Accessoires
Kleiner dan 40 inch  LG LED-tv Tot 300 euro Home cinema sets
40 - 49 inch LG OLED-tv 300 - 599 euro  LG soundbars
50 - 60 inch LG 4k-Ultra 600 - 899 euro  
Groter dan 60 inch   Vanaf 900 euro  

LG tv: veel voor weinig

LG LOGOSamen met zijn eeuwige rivaal Samsung behoort LG tot de grootste producenten van televisies. De stijgende populariteit van LG toestellen heeft verschillende oorzaken. Ten eerste is de beeldkwaliteit verbluffend. Naast Full HD-schermen kiest LG steeds vaker voor 4K Ultra HD, dat vier keer scherper is dan Full HD, en kiest het voor de productie van OLED-tv's. Diverse technieken worden bij 4K toegepast om kleurweergave, contrast en scherpte naar een zo hoog mogelijk niveau te tillen. Tegenwoordig is 4K zelfs de standaard geworden en zien we bijna niets anderes meer bij LG. Uniek bij LG zijn de OLED-schermen.

OLED is een beeldtechniek die op het gebied van kwaliteit nauwelijks te evenaren is. Verrassend genoeg is LG momenteel het enige merk dat volop OLED-tv's produceert. Alleen Sony en Panasonic bieden ook enkele OLED-schermen aan. Het aanbod van OLED is nu nog relatief beperkt, maar zal in de toekomst ongetwijfeld groeien. Hoewel de beeldkwaliteit van LG tv's je het gevoel geeft in de bioscoop te zitten, zijn er meer argumenten om voor dit merk te kiezen.

Met zijn eigen Smart-tv systeem WebOS, heeft LG er bijvoorbeeld voor gezorgd dat Smart-tv voor iedereen geschikt is. Het gebruik van apps is zeer eenvoudig en door de hoge snelheid zijn haperingen verleden tijd. Verder mogen de prachtige designs niet vergeten worden. Elke LG-tv beschikt over een prachtig, strak ontwerp. Steeds vaker kiest LG, net als andere merken, voor gebogen beeldschermen. Dat ziet er niet alleen prachtig uit maar zorgt ook voor een betere kijkervaring. Tel alle pluspunten op bij de aantrekkelijke prijzen die LG vraagt voor zijn tv's en je begrijpt waarom steeds meer mensen voor dit merk kiezen!

LG 4K Ultra HD

Natuurlijk is Full HD prachtig, maar met 4K Ultra HD hoef je echt geen detail meer te missen. De beelden van deze televisies zijn maar liefst vier keer zo scherp als Full HD beeld. 4K Ultra HD-tv's van LG zijn er in verschillende prijsklassen. De meeste modellen beschikken over 4K-upscaling, een techniek die beelden van lagere kwaliteit vanzelf opwaardeert naar 4K Ultra HD. Zo kijk je ook naar het scherpste beeld als programma's films of series oorspronkelijk niet in 4K zijn gemaakt. Bekijk hieronder een aantal 4K Ultra HD topmodellen van LG en vind hier het volledige aanbod LG 4K Ultra HD tv's.

Er zijn helaas geen producten die voldoen aan deze criteria.

info

LG Smart-tv

Smart-tv's bestaan al jaren maar worden nu pas echt volwassen. Het WebOS besturingssysteem dat LG in veel nieuwe modellen gebruikt staat bekend om zijn eenvoudige gebruik en hoge snelheid. Dit in tegenstelling tot veel oude tv's, waar smart-tv door traagheid en onhandige systemen veel minder een meerwaarde had. In 2014 lanceerde LG WebOS, in 2015 volgde WebOS 2.0 met veel verbeteringen. Anno 2017 werkt het merk al met WebOS 3.0 en WebOS 3.5 Natuurlijk is er een groot aanbod van apps. Zo kun je films en series kijken via Videoland en Netflix en gemiste programma's terugkijken met apps als RTL XL en NPO Uitzending gemist. Ook het synchroniseren van jouw smartphone met de tv is mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld draadloos video's streamen vanaf je telefoon op het grote scherm. Voor eenvoudige besturing is de LG Magic Remote ontwikkeld, een handige afstandsbedieningen die de nadelen van een traditionele afstandsbediening wegneemt. De mogelijkheden zijn eindeloos met LG Smart-tv, zowel met de WebOS toestellen als de tv's met een ander besturingssysteem. Hieronder vind je enkele topmodellen.

Er zijn helaas geen producten die voldoen aan deze criteria.

info

LG OLED

Op dit moment is LG de enige fabrikant die OLED-tv's voor consumenten verkoopt. Enerzijds is dat logisch omdat de productiekosten van OLED relatief hoog zijn, anderszijds is het vreemd omdat OLED beeldkwaliteit levert die geen enkele andere techniek kan evenaren. De weergave van kleuren en contrast is geweldig. OLED heeft geen achtergrondverlichting nodig. Hierdoor zijn de schermen bijzonder energiezuinig en ook nog eens supersmal. De verwachtig is dan ook dat LG de komende jaren steeds meer de nadruk op OLED gaat leggen, want lijkt het bedrijf goud in handen te hebben.

Er zijn helaas geen producten die voldoen aan deze criteria.

info

LG Homecinema sets

Om optimaal te kunnen genieten van films, documentaires, series, games en meer is niet alleen een goede televisie belangrijk ook een home cinema set van hoge kwaliteit is essentieel. Bij LG vind je home cinema sets in verschillende soorten en maten, maar met allemaal ben je verzekerd van geluid van topkwaliteit. Ze beschikken over de nieuwste technologieën en zijn prachtig vormgegeven.

Toekomst

Mede door de felle concurrentie tussen fabrikanten volgen nieuwe ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op. LG is wat dat betreft een echte aanjager, want het merk presenteert regelmatig indrukwekkende nieuwe producten. Zo toonde LG al eens een oprolbare OLED-tv die aan de muur geplakt kan worden. Met name op het gebied van OLED kunnen we de komende jaren veel nieuws verwachten. Het opschroeven van de productiecapaciteit zou er weleens voor kunnen zorgen dat OLED-tv's een stuk voordeliger worden en dus bereikbaar voor iedereen!

Wij zijn officieel dealer van