Winkelwagen 0

Nog geen producten toegevoegd

PlatteTVdiscounter gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

Thuiswinkel Waarborg

Over AudioQuest

AudioQuest is al jaren de grootste leverancier van audio- en tv-kabels met de hoogste kwaliteitsstandaard. Hierdoor zijn de kabels ook op uiteenlopende manieren te gebruiken. Producten van AudioQuest zijn afkomstig uit de Verenigde Staten, maar worden tegenwoordig in ruim zestig andere landen verkocht. 

Oprichting

AudioQuestHet bedrijf is opgericht door Bill Low in 1980. Hij bouwde al sinds 1972 versterkers en tuners die hij verkocht aan klasgenoten om weer nieuwe spullen te kunnen maken. Na zijn studietijd verhuisde hij terug naar Zuid Californië. Toen andere retailers de kabel ook van hem kochten en zelfs in Japan werden doorverkocht, besloot hij zaken te gaan doen met bedrijven.

Europa, Azië en VS

Eind jaren 80 verkocht AudioQuest aan 42 winkels in Zuid Californië en één dealer in Denver. In januari 1981 stond AudioQuest voor het eerst op een beurs: de CES in Las Vegas. Nog geen maand later waren AudioQuest kabels te koop in Europa, Azië en het grootste deel van de VS.

De ontwikkeling van AudioQuest kabels duurt al zo lang het bedrijf bestaat, maar enkele van de meest belangrijke basiscriteria voor het design werden al ver in het begin vastgesteld. Het gevolg is een innovatief merk dat onmisbaar is wanneer je van beeld en geluid wil genieten met de beste kwaliteit. 

LiveWire Litz Green

AudioQuest HDMI Vandaag de dag maakt bijna iedere AudioQuest audiokabel gebruik van vier of meer stroomdraden in een geoptimaliseerde samenstelling. Deze wetenschap is voortgekomen uit een experiment van oprichter Bill Low. In plaats van twee stroomdraden, bond hij op verzoek 4 draden om elkaar heen en tot zijn verbazing van het geluid veel beter. In de herfst van 1980 heeft Bill Low met AudioQuest een nieuwe standaard gezet met 6 stroomkabels in de audiokabel, ook wel bekend als LiveWire Litz Green.

AudioQuest kabels

Met een nieuw apparaat in huis moet deze natuurlijk wel optimaal gebruikt kunnen worden. Wat heb je bijvoorbeeld aan een prachtige 4K Ultra HD-tv, blu-ray speler en home cinema set als je geen fatsoenlijke kabels hebt? Niet veel, en dat begrijpt AudioQuest maar al te goed. Het bedrijf produceert beeld- en geluidskabels in allerlei soorten en maten. Alle producten hebben één gemeenschappelijke eigenschap: de topkwaliteit. Bij de productie van AudioQuest kabels wordt altijd gebruik gemaakt van de nieuwste materialen en technieken. AudioQuest maakt naast diverse geluids- en coaxkabels uiteraard ook de HDMI-kabel in diverse lengten. Met HDMI draag je beeld en geluid over in de hoogst mogelijke kwaliteit. HDMI is de eerste kabel die zowel beeld als geluid tegelijk overdraagt in Full HD. Natuurlijk vind je ook diverse handige adapters in het assortiment waarmee je al je apparatuur makkelijk op elkaar kunt aansluiten. Dit zorgt voor veel gebruiksgemak en dat toch net wat meer genoten kan worden.

Er zijn helaas geen producten die voldoen aan deze criteria.

info

 

Wij zijn officieel dealer van