Winkelwagen 0

Nog geen producten toegevoegd

PlatteTVdiscounter gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

Thuiswinkel Waarborg

Home cinema set of soundbar?

Het geluid van een televisie laat vaak te wensen over vanwege het gebrek aan ruimte voor een goed geluidssysteem. Wil je beter geluid dan heb je de mogelijkheid om een home cinema set of soundbar aan te sluiten. Maar wat is dan de beste optie?

Wil je zonder dat het al te veel moeite kost het geluid van jouw televisie verbeteren dan is een soundbar een goede keuze. Hierbij zijn luidsprekers en een versterker in een langwerpige kast gebouwd. Deze zijn makkelijk aan te sluiten en nemen bovendien weinig ruimte in beslag. Met een 2.1 systeem ga je voor een losse subwoofer met een linker- en rechter frontluidspreker. De meest voorkomende surround opstelling is het 5.1 systeem. Met zo'n systeem heb je een centrale speaker, twee frontluidsprekers en twee surround speakers.

Soundbar

Een soundbar is één van de meeste eenvoudige manieren om het geluid van jouw televisie te verbeteren. Dit is een langwerpige kast waar luidsprekers en een versterker zijn ingebouwd. Dankzij het relatief kleine formaat kun je deze makkelijk kwijt en aansluiten op de tv is eenvoudig. Tegenwoordig is de subwoofer vaak een los onderdeel van de soundbar. Tegenwoordig zijn er steeds meer soundbars met (al dan niet optionele) draadloze surroundspeakers, waardoor je echt het bioscoopgevoel krijgt. Ben je op zoek naar een makkelijke manier om het geluid van je tv te verbeteren dan is een soundbar iets voor jou! Bekijk hier ons huidige aanbod aan soundbars.

2.1 Home cinema set

Met een 2.1 kanaals home cinema set krijg je een subwoofer die zorgt voor de lage bastonen en twee luidsprekers, een linker- en rechter frontluidspreker. Deze luidsprekers zet je aan de linkerkant en rechterkant van de televisie neer. Hierdoor kan het geluid van de ene naar de andere kant bewegen wat zorgt voor een ruimtelijk effect. De bedoeling van een 2.1 systeem is dat het geluid weerkaatst wordt tegen de muren waardoor het lijkt alsof je een 5.1 systeem hebt. Dit zorgt voor een goede geluidskwaliteit maar als je op zoekt bent naar een echte surround geluid ervaring dan zal een 2.1 systeem niet voldoen. Vind je dat niet nodig en voldoet een 2.1 systeem, bekijk dan hier ons huidige aanbod 2.1 home cinema sets.

5.1 Home cinema set

Voor de beste surround geluid ervaring ga je voor een 5.1 kanaals home cinema set. Deze bestaan uit 5 speakers: één centrale speaker, twee front luidsprekers en twee surround geluid speakers. Daarnaast zit hier ook een subwoofer bij die zorgt voor de lage bastonen. Ten opzichte van een 2.1 systeem komen er extra kabels bij die je aan de achterste luidspreker moet bevestigen tenzij het om een draadloos systeem gaat. Er zitten wel kabels tussen de voorste luidsprekers en de speler. Met een systeem als deze hoor je niet alleen verschil tussen geluiden die links en rechts te horen zijn, ook hoor je geluiden die achter en voor te horen zijn. Dit zorgt voor een echt surround geluid. Hier vind je ons huidige aanbod 5.1 home cinema sets.

Terug naar alle home cinema sets

<< Terug naar Wiki tv advies

Wij zijn officieel dealer van