Winkelwagen 0

Nog geen producten toegevoegd

PlatteTVdiscounter gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

Thuiswinkel Waarborg

Wat is Android TV?

Android TV logoWaarschijnlijk ken je Android van smartphones en tablets, maar dit gebruiksvriendelijke besturingssysteem wordt ook op televisies toegepast. Smart-tv wordt leuker dan ooit, want Android is razendsnel en erg overzichtelijk. Je download heel eenvoudig diverse applicaties uit de bekende Google Play Store! Philips is het eerste merk dat Android heeft ingebouwd in een aantal televisies. Ook de Sony smart-tv's uit ons assortiment draaien op een Android besturingssysteem. Op steeds meer appraten kun je gebruik malen van Android. Niet alleen meer op je smartphone en tablet, maar ook op je televisie! Een tv is eigenlijk niet meer weg te denken uit de woonkamer en daar springt Android goed op in!

Je krijgt een hoop mogelijkheden tot je beschikken met een Smart-tv die op Android draait. Of het nu gaat om Android TV, Minix en noem maar op, jij kunt er nu gewoon van genieten op de televisie die bij jou in de woonkamer staat. Plezier beleef je nu zeker!

Er zijn helaas geen producten die voldoen aan deze criteria.

Wat is er te beleven

Zoals net al even werd genoemd kun je met Android TV een wereld vol met entertainment beleven. Films, series, games en applicaties kun jij gewoon bekijken wanneer jij daar zin in hebt. Voor de games zijn aparte controllers geproduceerd, wat het gamen een stuk leuker en gemakkelijker maakt. Wat de applicaties betreft kun je met de Nexus Player jezelf al toegang verschaffen tot alle apps die werken met Chromecast. Op de tv zelf kun je natuurlijk ook apps downloaden, maar dan via de Play Store. Eigenlijk net zoals je al kan met smart-tv's. De gebruikservaring wordt nu echter veel beter.

Netflix

Met Android TV is het ook mogelijk om Netflix te ontvangen. Dit betekent dus dat je voor een vast bedrag per maand onbeperkt films en series kunt kijken. Zeker als er even niets op tv is, of als je gewoon per se een van je favoriete series wilt bekijken, kun jij het kijken. Dit kun jij ook nog eens in een hoge kwaliteit bekijken zodat je nog meer kunt beleven. Met de streaming-videodienst hoef jij je eigenlijk nooit meer te vervelen. Je hoeft je alleen nog maar even te registreren mocht je dat nog niet gedaan hebben. Applicaties als Youtube, Spotify en Play Music zijn ook te gebruiken op je televisie.

Wat heb je allemaal nodig?

Er zijn eigenlijk maar twee dingen nodig als jij Android als besturingssysteem wilt op je tv. Het eerste is direct het belangrijkste. Dat is namelijk een televisie die draait op Android. Om dit te kunnen gebruiken moet je vervolgens je televisie aansluiten op het netwerk dat jij in huis hebt aangelegd.

Revolutie

Philips is begonnen met het voorzien van televisie met Android als besturingssysteem. Ondanks dat het zich nog in een vroeg stadium bevindt, wil dat niet zeggen dat dit aan de televisies te merken is. Het zijn prachtige beeldschermen die er snel reageren als je op internet zit of gewoon aan het navigeren bent tussen verschillende apps. Je kunt ontzetten veel beleven. Deze televisies beschikken, net als op de smatphone, namelijk over de Google Play Store. Daarnaast krijg je toegang tot de Chrome-browser. Plezier waardoor je je nooi meer hoeft te vervelen.

In het kort

Kortom, via Android TV is het mogelijk om veel verschillende content te bekijken. Hierbij gaat het niet alleen om films en series, maar ook om videogames en applicaties. Muziek beluister je gemakkelijk via Spotify en Play Music. Netflix en Youtube maken het daarnaast leuk om video's te bekijken. Android TV zouden we eigenlijk kunnen zien als de opvolger van Google TV. De content is nu veel gemakkelijker te vinden en de interface zorgt ervoor dat apps en kanalen een stuk overzichtelijker worden weergegeven. Afspelen is tegenwoordig een fluitje van een cent. Binnen enkele drukken op de knop kijk jij namelijk al naar de leukste en mooiste films.

<< Terug naar Wiki tv advies

Wij zijn officieel dealer van