Winkelwagen 0

Nog geen producten toegevoegd

PlatteTVdiscounter gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

Thuiswinkel Waarborg

Verschillen in home cinema sets: 2.1, 5.1 en 7.1

Een home cinema set is erg handig als jij meer mee wilt krijgen en genieten van geluid. Het wordt zelfs mogelijk om een ultiem bioscoopgevoel te beleven en dat gewoon in huis op de bank.De gehele ruimte is te vullen waardoor je wordt omringd door alles wat zich afspeelt. Ze kunnen niet alleen draadloos zijn en verschillende designs hebben, ze zijn ook nog beschikbaar in verschillende samenstellingen. Zo heb je 2.1, 5.1 en 7.1. Zo zijn ze er in verschillende soorten en maten. Gezien de verschillende samenstellingen verschilt ook het aantal speakers. Hierdoor is er voor iedere woonkamer een passende set te vinden. Hieronder vind je een beschrijving van verschillen van deze drie sets.

Home cinema sets 2.1

Home Cinema set 2.1Dit is de kleinste set op het gebied van home cinema sets. Zeker als je een kleine kamer hebt of niet veel speakers in je kamer wilt hebben staan is dit de ideale set voor jou. Deze bestaat uit slechts twee speakers en een subwoofer. Ondanks het kleine formaat bieden ze toch al een hoop extra entertainment en een mooi geluid aan. Wil je het nog 'kleiner'? Dan kun je natuurlijk ook gaan voor een soundbar. Dit geeft hetzelfde effect als een 2.1 set en beschikt over twee speakers en een subwoofer, maar alles is hierbij ingebouwd in één apparaat. Deze is erg gemakkelijk onder de televisie te plaatsen.

Home cinema sets 5.1

Home Cinema set 5.1Dit wordt toch wel gezien als de standaard opstelling van luidspreker sets. Hierbij heb je vijf verschillende speakers in de woonkamer staan. Hierbij wordt aan de voorkant een centerspeaker geplaatst voor de gesproken tekst en links en rechts aan de voor- en achterkant de vier speakers die zorgen voor het ruimtelijke geluid. Deze vijf speakers zorgen ervoor dat je een prachtige surround sound te horen krijg wanneer je heerlijk op de bank zit te luisteren. Kies jij liever niet voor een 5.1 set aangezien er dan zoveel kabels door je huis lopen? Dan kun je natuurlijk gewoon kiezen voor een draadloze set!

Home cinema sets 7.1

Dit is een uitgebreidere vorm van de 5.1 set. Eigenlijk is het niet meer dan een toevoeging van twee speakers op de 5.1 set. Hierdoor komen ook aan de zijkant nog speakers te staan. Een links en een rechts. Het gevoel alsof je plaats kunt nemen in de bioscoop wordt hierdoor nog echter.

<< Terug naar Wiki tv advies

Wij zijn officieel dealer van