Winkelwagen 0

Nog geen producten toegevoegd

PlatteTVdiscounter gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

Thuiswinkel Waarborg

 

Smartcards

Wat is een smartcard?

Een smartcard wordt meestal gebruikt om digitale televisie te kijken. In feite is een smartcard een manier om signalen van radio- en televisieuitzendingen te decoderen zodat het op een televisie vertoond kan worden. Ziggo, UPC en CanalDigitaal hebben smartcards voor digitale tv.

Settopbox of decoder smartcard

Voor het gebruik van een smartcard heb je een settopbox of decoder nodig. Deze wordt meestal geleverd door de provider. In sommige gevallen kun je een settopbox, ook wel kastje of decoder genoemd, gebruiken in bruikleen tegen een vast huurbedrag per maand. Hierin schuif je de smartcard en je koppelt de televisie aan het kastje. Zonder de smartcard kunnen televisiebeelden niet gedecodeerd worden. Ook kun je een module aanschaffen, waarmee je de smartcard aan je televisie kunt verbinden. 

In veel nieuwe televisies kun je de smartcard aansluiten via een aparte module, zodat je geen losse decoder nodig hebt. De module schuif je in een tv met CI+ en daar gaat de smartcard in. Let erop dat je goed checkt of dit bij jouw tv ook kan, zodat je zeker weet of je wel of geen digitale decoder nodig hebt! De module zit niet standaard bij de televisie, net als de smartcard. Deze dien je allebei bij te bestellen. Dat kan op onze pagina met smartcards en modules.

Ziggo extra smartcard

Bij Ziggo kun je naast de standaard smartcard ook een extra smartcard bestellen. Als je al wel een decoder of digitale ontvanger hebt, kun je ook een extra smartcard bestellen. Dat is een losse kaart waar je geen kastje bij krijgt. Bij Ziggo kun je met een (extra) smartcard ook aanvullende zenderpakketten bestellen, zodat je altijd de programma’s kunt zien die je wilt.

CanalDigitaal smartcard

Voor CanalDigitaal bieden bij modules aan. Daar kun je een smartcard bij kopen via CanalDigitaal zelf.

Op PlatteTVdiscounter.nl vind je diverse smartcards en digitale decoders. Kies het pakket en de provider die passen bij jouw televisie en kijkgedrag.

<< Terug naar Wiki tv advies

Wij zijn officieel dealer van