Winkelwagen 0

Nog geen producten toegevoegd

PlatteTVdiscounter gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

Thuiswinkel Waarborg

Wat is quantum dots precies?

Quantum dots is een van de nieuwste technologieën die zijn intrede heeft gemaakt op de markt van televisies. Meerdere consumenten lijken reikhalsend uit te kijken naar het moment dat tv's met deze technologie ook daadwerkelijk op de markt verschijnen. Niet zo gek natuurlijk, het zijn namelijk prachtige schermen die het beeld op een fantastische wijze weer kunnen geven. Zo kun je toch net weer een beetje meer genieten. Deze piepkleine nanokristallen worden geproduceerd op een laag. Deze kunnen vervolgens zeer eenvoudig worden toegepast op de tv. Eigenlijk kan dus wel gezegd worden dat het geen geheel nieuw scherm zal zijn, maar meer een toevoeging.

Kristallen

De quantum dot technologie bestaat uit nanokristallen die ervoor zorgen dat het licht anders wordt geprojecteerd dan bij bijvoorbeeld een LED-tv het geval is. Deze kristallen kunnen ervoor zorgen dat kleuren nog feller worden en zo ook beter kunnen worden weergegeven op je televisie. Witte led backlights, die veel worden gebruikt in tv's, volstaan niet meer op deze kleuren weer te geven. Vandaar dat nu gekozen wordt voor quantum dots. Niet alleen voor het effect op de kleuren, maar ze gaan ook nog eens langer mee. Deze kristallen zijn ook nog eens goed voor de portemonnee. Ze zijn namelijk erg energiezuinig, maar kunnen er toch voor zorgen dat er tot 64 keer meer expressie zit in de kleuren.

Merken

Sony was het eerste televisiemerk dat de quantum dot toepaste op televisies onder de naam Triluminos display, maar stopten twee jaar geleden met de ontwikkeling. In navolgeling van Sony zullen nu meerdere producenten zich wagen aan deze techniek. Onder ander Samsung en LG hebben al laten weten deze techniek te gaan gebruiken en toe te passen op televisies. Zij hebben al enkele prachtige van deze schermen getoond die er voor zorgen dat een film of serie nét iets mooier en leuker wordt.

<< Terug naar Wiki tv advies

Wij zijn officieel dealer van