Winkelwagen 0

Nog geen producten toegevoegd

PlatteTVdiscounter gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

Thuiswinkel Waarborg

LED-tv: informatie en specificaties

De LED-tv, Light Emmiting Diode tv, is een variant op de oudere LCD-tv. De LED-tv verschilt voor een klein gedeelte van de LCD-tv. Bij een LCD-tv wordt er gebruik gemaakt van CCFL-buizen voor backlight. Bij LED-tv wordt gebruik gemaakt van LED-lichtjes. Tegenwoordig is er een groot aanbod LED-tv's. De televisies zijn verkrijgbaar met allemaal verschillende opties en mogelijkheden. Zo zijn er diverse modellen met verschillende beeldgroottes verkrijgbaar. Op zoek naar het allerscherpste beeld? Dan kies je voor een 4K Ultra HD LED-tv. De televisies met 4K beschikken over een nog hogere resolutie waarbij elk detail zichtbaar wordt. Veel LED-tv's beschikken over Smart TV. Met Smart TV heb je. je favoriete apps altijd bij de hand. Ook kun je eenvoudig surfen op het internet en gemiste programma's gemakkelijk terug kijken. Om films en series nog realistischer te maken zijn er ook tv's met 3D. Hiermee zit je middenin in de actie en lijken de beelden tot leven te komen. Bekijk het assortiment en kies zelf!

<< Terug naar Wiki tv advies

Goedkope LED tv

LED-tv

Voordelen van een LED-tv

Laag energieverbruik en door de kleine LED-lichtjes is een LED-tv erg licht, dus je kunt hem gemakkelijk ophangen aan de muur. Doordat de LED-lichtjes van een LED-tv kleiner zijn dan CCFL, kunnen de televisies dunner gemaakt worden. Op PlatteTVdiscounter.nl vind je LED-tv's van veel verschillende merken, waaronder SamsungPhilipsSonyLG, Salora en Panasonic.

  • Laag energieverbruik
  • Dun scherm
  • Levendige kleuren
  • Hoge helderheid
  • Hoog contrast

Goedkope LED-tv kopen: waar moet ik op letten?

Formaat

Er zijn LED-televisies van verschillende afmetingen. Zo is voor ieder interieur een mooi en geschikt beeldscherm te vinden. Kies het formaat dat het beste bij de ruimte past waar de televisie komt te hangen. 

Resolutie

Een van de belangrijkste punten is de resolutie, het aantal pixels dat zich in het beeld bevindt. Je hebt de keuze uit een HD Ready tv, een Full HD televisie of een beeldscherm dat is uitgerust met een 4K Ultra HD beeldscherm. HD Ready beschikt over een resolutie van 1366 x 768 pixels, terwijl dat op een Full HD tv 1920 x 1080 pixels is. 4K Ultra HD gaat hie rnog een stapje verder en heeft een beeldresolutie van 3840 x 2160 pixels.

Contrastratio

Goedkope LED tv

De contrastratio houdt in hoeveel kleuren de tv kan onderscheiden tussen zwart en wit. Een LED-tv kan een contrast ratio van 3.000.000: 1 hebben. Wat betekent dat de televisie 3.000.000 tinten kan onderscheiden tussen zwart en wit.

Beeldvernieuwingsfrequentie 

De frequentie van de tv geeft aan hoeveel verschillende beelden per seconde het scherm weergeeft. Het wordt aangeduid in Hertz (Hz). Kies voor een televisie met een zo hoog mogelijke frequentie, want dat geeft het scherpste beeld bij snelle bewegingen. 

 

<< Terug naar Wiki tv advies

Wij zijn officieel dealer van