Winkelwagen 0

Nog geen producten toegevoegd

PlatteTVdiscounter gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

Thuiswinkel Waarborg

 

 

Hoe kies ik een muurbeugel die bij mijn tv past?

Televisies van tegenwoordig worden steeds mooier. Niet alleen aan het beeld wordt veel aandacht besteed, ook het design van de tv's wordt steeds belangrijker. Het zijn bijna ware kunstwerkjes! Waarom zou je jouw tv dan ook niet zo behandelen? Hang 'm aan de muur! Net zoals je dat met schilderijen doet. Een muurbeugel zorgt er niet alleen voor dat je ruimte bespaart, maar heeft nog meer voordelen! Er zijn namelijk ook draaibare muurbeugels en kantelbare muurbeugels verkrijgbaar. Makkelijk wanneer je vanuit verschillende hoeken televisie wilt kijken. Een bekend merk dat muurbeugels aanbiedt is Vogel's.

Wij kunnen ons voorstellen dat je niet precies weet welke muurbeugel nu precies bij jouw televisie past. Dit komt ook dat niet iedere tv geschikt is voor dezelfde muurbeugel. Zo past bijvoorbeeld de ene tv van 55 inch op 'muurbeugel A', terwijl de andere tv van 55 inch beter past op 'muurbeugel B'. Deze keuze hoeft echter niet moeilijk te zijn en je hoeft ook niet te beginnen aan een uitgebreide zoektocht. Er zijn namelijk een aantal tips en mogelijkheden die het kiezen van een muurbeugel vergemakkelijken. Op deze pagina bieden we je uitleg over muurbeugels en VESA normen. Vogel's helpt je door precies te vertellen welke muurbeugel bij jouw televisie past.

 

<< Terug naar Wiki tv advies

Wat zijn de voordelen van het ophangen van je televisie?

Door je tv aan de muur op te hangen bespaar je veel ruimte en lijkt de kamer een stuk stijlvoller. Muurbeugels met een kabelgeleidingssysteem zorgen er bovendien voor dat er geen wirwar aan kabels te zien is. Deze zitten namelijk netjes weggewerkt in een kabelgoot. Het enige wat je nog ziet is de buis waar de kabels in zitten. Hierdoor ziet de kamer er een stuk strakker en opgeruimder uit.

Muurbeugels komen in verschillende maten en opties, je hebt bijvoorbeeld vaste muurbeugels, draaibare muurbeugels en kantelbare beugels. Draaibare muurbeugels geven je de mogelijkheid om de tv naar links of rechts te draaien. Dit is handig wanneer er meerdere mensen naar de tv kijken. Je kunt de tv zo draaien dat iedereen de voetbalwedstrijd goed kan volgen. Naast draaibare muurbeugels heb je kantelbare muurbeugels. Met kantelbare muurbeugels kun je de tv naar voren kantelen. Kantelbare muurbeugels zijn vooral aan te raden wanneer je de tv wat hoger hangt zoals in de slaapkamer. 

Wat is VESA en waar moet ik op letten?

VESA voorbeeldVESA staat voor: Video Electronics Standards Association en is een universele standaard die door tv fabrikanten wordt gebruikt om de maat van een muurbeugel te bepalen. Elke flatscreen heeft een VESA bevestiging. De VESA norm wordt in de handleiding aangegeven. Heb je de handleiding niet meer? Geen nood, de VESA norm kun je achterhalen door de afstand tussen de schroefgaten op te meten. Je meet altijd eerst horizontaal en dan verticaal. Hieronder een paar VESA normen die gebruikt worden.

Vesa norm Afmeting
   
Vesa 75 7,5 cm in het vierkant uit elkaar
Vesa 100 10 cm in het vierkant uit elkaar
Vesa 200x100 20cm horizontaal en 10cm verticaal
Vesa 200 20cm in het vierkant uit elkaar
Vesa 200 x 300 20 cm horizontaal en 30 cm verticaal
Vesa 300x200 30cm horizontaal en 20cm verticaal
Vesa 300x300 30cm in het vierkant uit elkaar
Vesa 400 x 200 40 cm horizontaal en 20 cm verticaal
Vesa 400x400 40cm in het vierkant uit elkaar
Vesa 600x200 60cm horizontaal en 20cm verticaal
Vesa 600 x 400 60 cm horizontaal en 40 cm verticaal

<< Terug naar Wiki tv advies

Ben jij op zoek naar een muurbeugel voor jou televisie? Klik dan op de oranje button hieronder om een compleet overzicht te krijgen van alle muurbeugels op PlatteTVdiscounter.nl. Let bij jouw keuze goed op de VESA norm en kijk naar de aspecten waar je nieuwe muurbeugel aan moet voldoen. Jij kunt heel eenvoudig filteren op jouw persoonlijke voorkeuren om de juiste muurbeugel te vinden die past bij je televisie.

Bekijk alle muurbeugels

Wij zijn officieel dealer van