Winkelwagen 0

Nog geen producten toegevoegd

PlatteTVdiscounter gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

Thuiswinkel Waarborg

 

Wat is HD Ready?

HD ready is iets anders dan HD of Full HD. Daarover hebben mensen vaak vragen, omdat ze denken dat een HD ready televisie volop HD is. Hier leggen we uit wat HD ready is, wat het verschil is met Full HD en wat 720p HD Ready is.

De vraag "wat is HD Ready?" komt regelmatig voorbij. HD Ready is een label om de kwaliteit te bepalen waarin televisies HDTV-programma’s kunnen weergeven. Platte tv’s die HD Ready zijn, kunnen geen HDTV-signalen ontvangen, maar ze kunnen wel HD-beelden vertonen. Tv’s moeten hiervoor aan bepaalde voorwaarden voldoen, zoals een minimale beeldresolutie van 720 pixels. Voor de ingangen zijn erg belangrijk, net als de ondersteuning van signalen.

Een HD-ready tv kan dus HD-beelden van bijvoorbeeld een dvd-speler, blu-ray-speler of laptop afspelen op het eigen beeldscherm, dankzij de aansluiting. Je hoeft dat niet zelf nog te checken, televisies die aan de voorwaarden voldoen ontvangen een HD-ready kwaliteitslabel logo van de EICTA en dit vind je terug in de specificaties.

Onze populairste HD Ready tv's

Er zijn helaas geen producten die voldoen aan deze criteria.

Bekijk alle modellen

Wat is het verschil tussen HD Ready en Full HD?

Het verschil tussen HD Ready en Full HD zit hem in dus in het ontvangen van HDTV-signalen. Een Full HD-televisie kan zowel HD-beelden ontvangen en vertonen, als de beelden via een uitgang weergeven op het beeldscherm. Op een HD-ready televisie kun je geen HDTV kijken in HD-kwaliteit.

720p HD Ready

720p HD Ready staat voor progressive scan, wat de benaming is voor de manier waarop beeld wordt weergegeven. Het beeld bestaat niet meer uit verschillende velden, maar hij lijnen. De 720 verwijst naar de 720 pixels die het beeld hoog moet zijn om het label te ontvangen. Je hebt ook beeldschermen van 1080 pixels (1080i), waarbij de ‘i’ voor interlaced scanning staat, maar deze techniek wordt meestal gebruikt door oudere televisies en zul je dus minder snel tegenkomen.

HD ready televisies kun je bekijken in dit volledige overzicht van HD ready tv’s.

<< Terug naar Wiki tv advies

Wij zijn officieel dealer van