Winkelwagen 0

Nog geen producten toegevoegd

PlatteTVdiscounter gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

Thuiswinkel Waarborg

Wat is Full HD?

Full HD tv is een specificatie voor je televisie die iets zegt over de beeldkwaliteit. Wat is Full HD? Wat betekent 1080p Full HD tv? Dat zijn vragen die hieronder beantwoord worden.

Full HD staat voor High Definition. Een high definitiontelevisie kan beelden weergeven van HD-kwaliteit, waardoor je haarscherpe beelden krijgt, waarin je alle details kunt zien. Dit is een geavanceerder systeem dan de oudere, analoge televisies. Full HD betekent dat je televisie niet alleen Full HD-beeld kan weergeven, maar dit ook kan ontvangen via digitale signalen. Je hebt ook de term HD-ready, wat betekent dat je televisie alleen HD-beeld kan ontvangen van andere apparaten. Bij een Full HD-tv wordt alles wat je op de televisie doet in HD-beeldkwaliteit weergegeven.

Om HD-beeld te ontvangen heb je een DVB-T of een DVB-C tuner nodig. Dit HD-signaal kun je via een settopbox of digitale decoder tonen op je televisie

1080p Full HD tv?

1080p Full HD is een manier om te zeggen hoe je beeld wordt weergegeven. De 'p' staat in dit geval voor Progressive en 1080 voor het aantal lijnen of pixels in de hoogte van je scherm. Progressive houdt in dat de beelden in zijn geheel worden ververst tijdens het kijken en niet in delen, zoals dat bij oudere televisies wel gebeurt. Het voordeel hiervan is dat je geen last hebt van flikkerend beeld of storingen in de verhouding tussen beeld en geluid.

Ben jij op zoek naar een Full HD-tv? Bekijk dan het Full HD aanbod van PlatteTVdiscounter.nl

<< Terug naar Wiki tv advies

Wij zijn officieel dealer van