Winkelwagen 0

Nog geen producten toegevoegd

PlatteTVdiscounter gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

Thuiswinkel Waarborg

Wat is digitale tv?

Digitale TV is een manier om televisiebeelden sneller uit te zenden met een betere beeldkwaliteit. In ruim 80% van de huishoudens in Nederland wordt gebruik gemaakt van digitale TV en ook de meeste tv-programma’s en film worden al digitaal opgenomen en verwerkt.

Digitale TV is de opvolger van analoge televisie. Analoge televisie gaf de beelden in lijnen weer: het beeld wordt in twee delen verstuurd en komen apart binnen. Het geluid moet daar dan nog apart bij uit worden gezonden. Dat zorgt ervoor dat er gemakkelijk sprake kan zijn van ruis, met als gevolg dat het beeld onscherp kan zijn of hapert. Bij digitale televisie heb je dat veel minder omdat digitale TV de beelden tot één signaal samenvoegt. Niet alleen ontvang je zo alle beelden tegelijkertijd, inclusief het geluid (dus geen hapering of ruis meer), ook worden signalen veel sneller uitgezonden via dezelfde bandbreedte.

Digitale televisie aanbieder

Een digitale televisie aanbieder is bijvoorbeeld Ziggo. Deze partij certificeert televisies die geschikt zijn voor digitale tv, zodat je zeker weet dat je beeldkwaliteit extra hoog is als je via Ziggo digitale TV kijkt. Ook andere providers bieden digitale tv, soms in samenwerking met andere aanbieders. Je kunt het beste op de website van jouw provider kijken wat er aangeboden wordt. Omdat digitale tv zo gangbaar is, worden veel abonnementen verkocht in combinatie met internet of bellen.

Digitale tv-ontvangers

Digitale TV kun je op vier manieren ontvangen: via de kabel (DVB-C ), via de ether (DVB-T of DVB-H), via de satelliet (DVB-S) of via internet (glasvezel of xDSL). Bij de televisies op PlatteTVdiscounter.nl staat aangegeven welke van deze technologieën de tv heeft om digitale tv te ontvangen. In principe kunnen alle televisies digitale TV ontvangen. Het is ook mogelijk om je beeld in HD-kwaliteit te bekijken. Dit is afhankelijk van de ontvanger in de televisie. Heb je geen ingebouwde ontvanger? Dan kun je altijd nog digitale televisie kijken via een HDMI-aansluiting. Iedereen die digitale TV wil kijken, moet dit doen via een losse box of insteekkaart: deze wordt geleverd door de provider en is gemakkelijk aan te sluiten.

<< Terug naar Wiki tv advies

Wij zijn officieel dealer van