Winkelwagen 0

Nog geen producten toegevoegd

PlatteTVdiscounter gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

Thuiswinkel Waarborg

Wat is 3D-tv?

3D-tv maakt beelden van films of series nog levensechter. Wanneer er iets op het beeld gebeurd of richting de kijker komt ervaar je dit ook echt zo. Met 3D-tv lijkt het alsof het beeld uit de televisie komt en je het kunt aanraken. Vroeger was er alleen sprake van 2D televisie. Inmiddels is 3D steeds gebruikelijker bij het maken van films. Maar nu is 3D-tv ook verkrijgbaar in je eigen huiskamer!  Mensen zien automatisch al een bepaalde diepte. Fabrikanten zijn nu zo ver om deze diepte ook te kunnen creëren op het beeldscherm. Waar het op neerkomt is dat je diepte kunt zien op je platte tv-scherm. Als het regent, denk je dat je nat wordt en het vliegtuig uit de film lijkt echt over je hoofd te vliegen. 3D-tv komt overeen met de wereld zoals wij hem normaal ervaren doordat het beeld zo wordt weergegeven. Met 3D-tv ervaar je een ware bioscoop ervaring maar dan in je eigen woonkamer.  

Helaas zijn er tegenwoordig steeds minder 3D schermen beschikbaar. Lees meer over de 3D-tv in ons artikel 'Waar is de 3D-tv gebleven?'

<< Terug naar Wiki tv advies

3D-tv

Kan je ook 2D kijken met een 3D-tv?

Met een 3D-tv kun je films en uitzendingen ook gewoon in 2D bekijken, dit geldt voor alle merken 3D-tv's. Deze tv's worden 3D-tv's genoemd, maar je kunt deze het beste zien als 2D-tv's met 3D-mogelijkheden. Om 2D te kunnen kijken op een 3D-tv heb je geen bril nodig. Zodra je wil omschakelen naar 3D-tv heb je een 3D bril nodig. Je hoeft dus niet de hele avond met een 3D-bril naar tv te kijken als je geen gebruik maakt van de 3D functie. 

voorbeeld 3D

Actieve of passieve 3D?

Bij 3D-tv's heb je twee verschillende technologieën die 3D weergeven. Namelijk actieve en passieve 3D. Een groot voordeel van actieve 3D ten opzichte van passieve 3D is dat het beeld Full HD is. Bij passieve 3D wordt de beeldresolutie gehalveerd, dit ziet er daarom minder scherp uit. Het voordeel van passieve 3D is dat 3D-brillen een stuk goedkoper en comfortabeler zijn. Passieve 3D-brillen hebben geen batterijen nodig en zijn daarom heel licht.

>> Bekijk hier de 3D-tv's met LED-beelscherm

3D-brillen

Om optimaal te genieten van het beeld op je 3D-tv zijn 3D-brillen een nodige accessoire. Je hebt veel verschillende soorten brillen, die ook variëren in prijs en kwaliteit. Het meest gemaakte onderscheid zit in actieve en passieve 3D-brillen en dit zijn de twee soorten die je kunt bestellen op PlatteTVdiscounter.nl. Hieronder leggen we het verschil tussen beide brillen nog even kort voor je uit.  

Actieve 3D-brilActieve 3D-brillen

Actieve 3D-brillen zijn de meest voorkomende brillen om 3D-tv mee te kijken. Deze kun je opladen met een batterij en draadloze transmitter om de lenzen die het 3D-beeld weergeven te activeren. Ze worden ook wel active shutter brillen genoemd en hebben LCD-lenzen die om en om open en dicht gaan zodat je ogen ieder een ander beeld te zien krijgen. Zo kan ieder oog een Full HD of 4K 3D-beeld te zien krijgen.

Passieve 3D-brilPassieve 3D-brillen

Passieve 3D-brillen zijn goedkoper dan de actieve 3D-brillen en hebben geen stroom nodig om te werken. Het nadeel daarvan is dat je geen Full HD-beeld kunt kijken en het beeld sneller schokkerig of vervormd is. Wel zijn deze brillen een stuk lichter en comfortabeler om te dragen. 

3D-tv zonder bril

Inmiddels is het ook mogelijk om zonder 3D-bril te genieten van 3D-beelden. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij autostereoscopisch 3D. Een speciale lenticulaire techniek geeft meer diepte en helderheid aan het beeld, waardoor de 3D ervaring realistisch wordt. Daarnaast zijn er dus ook nog tv's waarbij je een bril nodig hebt om naar 3D te kijken. Of je gebruik kunt maken van een passieve of actieve 3D-bril is wel afhankelijk van de televisie die je koopt, dus let hier goed op als je een 3D-tv bestelt op PlatteTVdiscounter.nl. 

<< Terug naar Wiki tv advies

Wij zijn officieel dealer van