Winkelwagen 0

Nog geen producten toegevoegd

Thuiswinkel Waarborg

Home cinema set 2.1

Home cinema set 2.1

Meer beleving bij uw favoriete films en series, maar geen ruimte voor een grote home cinema set? Dan is de 2.1 home cinema set zeer geschikt voor bij jou in de woonkamer. De 2.1 set bestaat uit een opstelling van twee frontspeakers en een subwoofer voor de lage basgeluiden. De set werd voorheen vaak geleverd met een dvd-speler, maar tegenwoordig vaker met een Blu-ray speler. Omdat de set bestaat uit 3 speakers is de locatie van de 2.1 home cinema set van belang. Hoe beter de speakers geplaatst zullen worden hoe meer surround sound u ervaart. Dit kan echter per woonkamer verschillen. Bekijk gerust ons aanbod voor verschillende modellen.


Snel naar: Beste home cinema sets | Draadloos home cinema | Soundbars | Multi-room speakers | Kabels | Outlet

Er zijn helaas geen producten die voldoen aan deze criteria.

Bij een 2.1 home cinema set bestaat de opstelling uit links en rechts twee frontspeakers en een subwoofer. De twee losse frontluidsprekers plaatst u links en rechts van uw televisie. De frontspeakers beschikken over een techniek die het geluid verschuift van de linker naar de rechter speaker wanneer er op televisie bijvoorbeeld een auto voorbij komt. Hierdoor klinkt het alsof de auto ook echt van links naar rechts rijdt.

Mogelijkheden

De 2.1 set werd aanvankelijk geleverd met een dvd-speler maar tegenwoordig is wordt de set vaak geleverd met een Blu-ray speler. Met de Blu-ray speler en dvd-speler is het niet alleen mogelijk om uw favoriete films en series te kijken. Maar ook kunt u luisteren naar muziek van een mp3-cd of mp3-dvd. Ook kunt u foto's en video's bekijken vanaf een dvd, harde schijf of usb-stick.

Locatie van de speakers

De locatie van speakers is erg belangrijk bij een 2.1 home cinema set. Op Blu-ray's en dvd's met surround geluid staan vaak zes verschillende geluidstracks voor alle luidsprekers. Aangezien de 2.1 set maar beschikt over slechts drie luidsprekers worden de geluidstracks gemixt. Dit houdt in dat de geluidstracks die oorspronkelijk bedoeld waren voor de twee achterluidsprekers en de midden luidspreker gemixt worden met de tracks voor de voor speakers. Hierdoor moet het surround-effect vooral gecreëerd worden doordat het geluid tegen de muren weerkaatst. Nu haalt een 2.1 set het geluid van een 5.1 home cinema set bij lange na niet, maar het is een goede oplossing om toch dat extra beetje beleving te krijgen bij een actiefilm of uw favoriete serie.


Onze merken

  • samsung
  • salora
  • Newstar