Winkelwagen 0

Nog geen producten toegevoegd

PlatteTVdiscounter gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

Thuiswinkel Waarborg

Home cinema sets

De bioscoop combineert perfect beeld met prachtig vol surround geluid. Dit wil je thuis toch ook? Met een home cinema set wordt het kijken van films pas echt een feest. Het geluid van de tv is natuurlijk al mooi, maar met een home cinema set wordt dit nog mooier en geniet je volop. Meestal bestaat een set uit een ontvanger, een subwoofer en meerdere speakers. Hoe meer speakers, hoe uitgebreider de surround ervaring die je beleeft. Ook zijn er sets verkrijgbaar waarbij meerdere losse speakers worden vervangen door een soundbar. Deze langwerpige speaker plaats je eenvoudig onder de tv. Ondanks dat meerdere speakers worden vervangen voor een soundbar, wordt gezorgd voor een waanzinnig geluid. Het bioscoopgevoel is dus snel en gemakkelijk in huis te halen, zeker met de geweldige aanbiedingen van PlatteTVDiscounter!


Snel naar: Beste home cinema sets | Draadloos home cinema | Soundbars | Multi-room speakers | Kabels | Outlet


Sonos SoundStore

Er zijn helaas geen producten die voldoen aan deze criteria.

Haal een bioscoopgeluid in huis met een home cinema set! Jij kunt nu helemaal opgaan in de films. Met het prachtige beeld van de televisies en de ondersteuning van het geluid met een Home Cinema set zijn werkelijk prachtig. Deze sets leveren de beste geluidkwaliteit, overal in de kamer. Geniet van surround sound zoals je dat normaal alleen in de bioscoop doet! Er zijn verschillende merken die home cinema sets produceren. Natuurlijk kun je zelf kiezen wat jij belangrijk vindt. Wil je een draadloze set, of toch een set met soundbar? Moet hij 4K ondersteunen of toch liever 3D? Jij hebt diverse keuzes. Het aanbod is groot dus er zal ongetwijfeld een geschikte aanbieding voor jou zijn. Hieronder lees je meer over de verschillende mogelijkheden als het aankomt op een surround set.

Waaruit bestaat een home cinema set?

De meeste homecinema sets bestaan uit een ontvanger voor de verwerking van beeld en geluid, een subwoofer voor de bastonen en meerdere speakers. Samenstellingen kunnen sterk wisselen, want tegenwoordig zijn er ook sets met een soundbar verkrijgbaar. Een soundbar is een langwerpige speaker die vaak perfect onder of boven de tv past. Dit apparaat neemt vaak de taak van meerdere speakers over.

Een set bestaat uit meerdere 'kanalen'. In films worden namelijk regelmatig achtergrondgeluiden toegevoegd, die via verschillende kanalen aangeboden worden. Wil je deze geluiden echt goed horen, zoals het opgenomen is tijdens het maken van de film? Dan heb je meerdere speakers (kanalen) nodig die deze geluiden afzonderlijk afspelen. Binnen de thuisbioscopen zijn hier verschillende opstellingen voor: de standaard 5.1, de kleine home cinema set 2.1 en de uitgebreide 7.1. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze opstellingen?

Surround 5.1

De standaard opstelling van een luidsprekerset is vijf speakers: aan de voorkant een middenspeaker voor de gesproken tekst en links en rechts aan de voor- en achterkant de vier speakers die voor het ruimtelijke geluid, de surround sound zorgen. De subwoofer voor de lage tonen staat vaak in de hoek. Deze opstelling wordt een 5.1-systeem genoemd.

Home cinema 2.1

Wil je nu liever niet zo veel boxen in je huiskamer opstellen, dan kun je ook voor een home cinema 2.1 gaan. Hierbij heb je maar twee speakers en één subwoofer nodig. Ook verkrijgbaar is de soundbar, bijvoorbeeld van de merken LG, Pioneer of Philips, dan komt al het geluid uit één midden-speaker en heb je helemaal geen extra speakers meer nodig. De geluidskwaliteit van de 2.1-set is uiteraard iets minder surround dan de 5.1, omdat er gewoonweg minder boxen gebruikt worden. Toch hebben veel merken technologieën ontwikkeld die het geluid tegen de muur zouden weerkaatsen en zo een surround geluid creeëren. 

Surround 7.1

De surround 7.1-opstelling betekent dat je een 5.1-opstelling hebt, met toevoeging van twee extra speakers. Deze 7.1 sets komen echter minder vaak voor dan de 5.1 sets. Vooral omdat mensen vaak een 5.1 set genoeg vinden. Bij een 7.1 set verhuizen de achterspeakers naar het midden en er komen twee achterspeakers bij. Deze opstelling is voor liefhebbers van een zeer gedetailleerd geluid.

Kortom, de .1 staat altijd voor de subwoofer en het eerste cijfer laat je weten hoeveel speakers er aanwezig zijn. Hoe meer speakers, hoe beter? Nee, want heb je een kleine kamer, dan komen meer speakers waarschijnlijk niet goed genoeg tot hun recht en kunnen ze het geluid gaan overheersen. Het is dus van je eigen kamer en voorkeuren afhankelijk welke home cinema set je wilt hebben.

4K en 3D

Steeds meer televisies worden uitgerust met een 4K Ultra HD-resolutie en/of een 3D-functie. Het zou dus wel handig zijn als jouw nieuwe homecinema set dit ook ondersteunt. Vandaar dat fabrikanten steeds vaker kiezen om dit ook toe te passen op de verschillende modellen. Hierdoor kun jij gewoon ongestoord in 4K of 3D naar je tv kijken en wordt het geluid ook nog eens op de juiste wijze weergegeven, precies zoals bedoeld.

Draadloos

Steeds vaker wordt gebruik gemaakt van draadloze technieken bij home cinema sets. Het is met name erg handig als de speakers over bluetooth of wifi beschikken. Je kunt dan geluid afspelen zonder een kabel naar de speakers te leggen. Sommige sets hebben ook draadloze streamingsmogelijkheden. Je kunt dan bijvoorbeeld muziek afspelen met de set vanaf een smartphone of tablet. In dat geval wordt vaak gebruik gemaakt van bluetooth, een draadloze techniek die een bereik van ongeveer negen meter heeft. Fabrikanten leveren soms een gratis app die je kunt downloaden op je telefoon. Hiermee kun je direct het systeem aansturen en heb je geen afstandsbediening nodig. Een wireless home cinema in huis halen wordt je wel erg gemakkelijk gemaakt!

 

Welke homecinema set het beste bij jou past is ook afhankelijk van jouw woonruimte. In een kleine woonkamer komt tenslotte een andere speaker tot zijn recht dan in een grote kamer. Vooral in een grotere kamer is het gebruik van een 5.1 systeem aan te raden. Hier staat de 5 voor het aantal speakers en de 1 voor de subwoofer. Tegenwoordig zijn er zelfs sets met draadloze speakers verkrijgbaar. Dan kun je ze dus overal plaatsen, zonder gedoe met kabels. Heb je weinig ruimte beschikbaar? Dan is een home cinema set met soundbar natuurlijk een perfecte oplossing. Zo benut je de beschikbare ruimte optimaal! Kijk dus snel naar ons volledige aanbod aan home cinema sets en ontdek dat er ook voor jou een geschikte aanbieding is! Welke surround set het beste bij jou past kun je echter alleen zelf bepalen!

 

Voor welke home cinema set jij ook kiest, altijd is door jou een prachtige sound te beleven. De diverse toegepaste technologieën die zijn toegepast op deze modellen zorgen stuk voor stuk voor een mooie weergave van geluid. Jij kunt heel simpel je favoriete functies filteren in het menu aan de linkerkant. Zo krijg jij een overzicht van de modellen die zijn uitgerust met de door jouw gewenste functies!


Wij zijn officieel dealer van