Winkelwagen 0

Nog geen producten toegevoegd

PlatteTVdiscounter gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

Thuiswinkel Waarborg

Digitale decoders

Digitale Decoders

Met een digitale decoder ontvang je superscherp digitaal beeld. En vaak kun je er programma's nog mee stopzetten of opnemen ook! Ideaal voor wanneer bijvoorbeeld de bel gaat, je aan het telefoneren bent of om een andere reden weg van de tv moet maar niets van wat je kijkt wilt missen.


Vroeger kregen huishoudens signalen vooral binnen via een analoog signaal of via de kabel of antenne. Tegenwoordig gaat dit steeds vaker via een digitale decoder. Hiermee ben je verzekerd van het scherpst mogelijk beeld. Digitale decoders zijn te gebruiken voor het ontvangen van Ziggo. Uiteraard is er ook een KPN-ontvanger beschikbaar. Bekijk het onderstaande aanbod en maak vandaag nog jouw keuze!


Of ga naar: Blu-ray spelers | LED-tv's | Beamers | Kabels

Er zijn helaas geen producten die voldoen aan deze criteria.

Digitale decoders zijn ervoor om digitale televisie te ontvangen. Voorheen kregen huishoudens een analoog signaal via de kabel of de antenne binnen, maar sinds de ontwikkelingen op het gebied van digitale televisie is een digitale decoder in veel huiskamers te vinden.

Hoe werkt een digitale decoder?

De digitale decoder, ook wel een ontvanger genoemd, krijgt het digitale signaal binnen, zet dit om in een geschikt formaat en stuurt het naar je televisie. Bij een signaal van standaard definitie ging dit via SCART en kreeg je een analoog signaal, bij de HD-versie gaat het via de HDMI-aansluiting en krijg je hoge definitie beeld. Dit houdt in dat er geen kwaliteitsverlies optreedt, want het signaal wordt via een HDMI-verbinding niet-gecomprimeerd doorgestuurd. Daarnaast zijn decoders vaak nog uitgerust met een digitale audio-uitgang, zodat je hem kunt aansluiten op je audiosysteem.

Er zijn drie soort digitale televisie. Controleer met een postcodecheck welke soort digitale televisie jij kunt ontvangen in jouw regio.

DVB-C: dit ontvang je via de kabel
DVB-T: dit gaat via de ether
DVB-S: ontvang je via de satelliet

Digitale televisie via de kabel: DVB-C

De meeste huishoudens waren in het ‘analoge tijdperk’ al aangesloten op de kabel en daarom komt dit type digitale televisie, DVB-C, het meest voor in Nederland. DVB-C werkt namelijk via de kabel. Vaak krijg je een digitale decoder gratis van de kabelmaatschappij of kun je deze voor een laag bedrag kopen of huren. Wil je op iedere televisie in huis digitale televisie? Dan zul je meerdere decoders moeten hebben. Wel kun je op televisies het analoge signaal nog steeds blijven ontvangen. Je kunt HD ontvangen en hebt een gevarieerd en uitgebreid aanbod aan zenders. Een voorbeeld van een kabelmaatschappij is Ziggo.

Wat heb je nodig voor digitale kabeltelevisie? Een decoder, smartcard en kabelaansluiting.

Tv via de ether: DVB-T

Het tweede type is DVB-T: de tuner die het signaal via de ether ontvangt. DVB-T is geschikt voor bijvoorbeeld Digitenne van KPN. Vergeleken met signaal via de kabel of de satelliet is het signaal via de ether het minst qua kwaliteit. Je kunt er ook geen HD-zenders mee ontvangen.

Wat heb je ervoor nodig? Een antenne om op de decoder aan te sluiten, aparte decoder voor iedere tv en smartcard van Digitenne.

Televisie via de satelliet: DVB-S

De laatste versie binnen de digitale decoders zijn de DVB-S decoders. Deze krijgen hun signaal aangeboden via de satelliet door middel van een schotelantenne. De beeldkwaliteit van deze soort is beter dan de andere twee types. Je hebt geen kabelaansluiting nodig om te genieten van televisie via de satelliet. Voordeel is dat je een zeer groot zenderaanbod hebt, ook in HD, maar voor de Nederlandse zenders moet je nog wel een apart abonnement afsluiten bij Canal Digitaal.

Wat heb je nodig voor tv via de satelliet? Een decoder, een schotel en abonnement bij Canal Digitaal.

Jouw decoder ingebouwd

Veel televisies hebben tegenwoordig een CI+-slot ingebouwd, samen met een DVB-C tuner. De kabelmaatschappijen ondersteunen het gebruik van CI+, waardoor je alleen nog maar een smartcard nodig hebt om digitale televisie te kunnen ontvangen.


Wij zijn officieel dealer van