Winkelwagen 0

Nog geen producten toegevoegd

PlatteTVdiscounter gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

Thuiswinkel Waarborg

Blu-ray spelers

blu-ray-spelers Blu-ray spelers zorgen ervoor dat je jouw favoriete films in hoogwaardige kwaliteit bekijkt. Blu-ray is de opvolger van DVD en zorgt ervoor dat beelden helder en kleurrijk weergegeven worden op je tv. Op een blu-ray schijf past veel meer data dan op een DVD-schijf. Hierdoor is er een veel hogere videokwaliteit mogelijk. Miniscule details die je eerder niet zag worden opeens zichtbaar. Er zijn modellen bij waarmee je 3D-films kunt afspelen, mits je daar natuurlijk een geschikte televisie voor hebt. 3D-films plaatst jou midden in de actie, het lijkt net alsof je zelf in de film speelt! Kijk jij doorgaans naar scherpe beelden en wil jij dat je blu-ray speler dit weergeeft? Dan kun je ook kiezen voor een 4K blu-ray speler. Films kijken wordt films beleven met één van de blu-ray spelers op onze website.


Of ga naar: 4K Blu-ray speler | LG Blu-ray speler | Panasonic Blu-ray speler | Sony Blu-ray speler

Er zijn helaas geen producten die voldoen aan deze criteria.

Van plan om een blu-ray speler te kopen? Wij hebben alle belangrijke informatie voor je op een rij gezet. Bekijk het totaaloverzicht van blu-ray aanbiedingen hiernaast. In 2013 is de blu-ray speler al helemaal ingeburgerd. Voorgaande jaren was er nog een strijd gaande tussen de bestandsformaten blu-ray en hd-dvd, maar deze is ten gunste van de blu-ray disc beslecht.

De blu-ray disc

De dvd, tot eind jaren negentig de standaard voor het opslaan van films, voldeed niet meer aan de mogelijkheden die er nodig waren om hoge definitie films op te slaan. Er werd gezocht naar een variant met een grotere opslagcapaciteit, waar uiteindelijk de blu-ray disc uit voortvloeide.

De disc wordt gemaakt met een blauwe laser, die een kortere golflengte heeft dan de standaard rode laser die wordt gebruikt bij de productie van cd’s en dvd’s. De opslagcapaciteit van een blu-ray is daardoor op z’n minst 25 GB. Dit is goed voor ongeveer twee uur audio en video in HD-kwaliteit. Ook bestaan er Dual Layer blu-rays, waarop twee lagen zitten en waarop dus twee keer zo veel kan worden opgeslagen. Het is de verwachting dat de opslagcapaciteit van blu-ray discs in de toekomst alleen maar zal groeien.

Wat is een blu-ray speler?

Voor dit bestandsformaat moest natuurlijk ook een medium worden ontwikkeld. Dit werd de blu-ray speler. Vooral populair werd dit apparaat toen Sony de PlayStation 3 uitbracht eind 2006, begin 2007: op de gameconsole was er namelijk zo’n nieuwe speler ingebouwd. Je kon er dus niet alleen mee gamen, maar ook HD-films mee bekijken. Deze apparaten spelen niet alleen de blu-ray disc af, maar ook de standaard dvd. Vaak hebben ze geïntegreerde dvd-upscaling: dit zorgt ervoor dat jouw dvd’s in betere kwaliteit worden afgespeeld. Dvd-spelers spelen geen blu-ray.

3D blu-ray spelers

Op onze website vind je ook apparaten die 3D-films kunnen afspelen. Een voorwaarde voor zo’n apparaat is natuurlijk dat je een geschikte televisie hebt, die ook 3D kan afspelen. Er zijn zelfs apparaten met ingebouwde Hard Disk Recorder die daardoor kunnen opnemen. Ook worden er blu-ray spelers geproduceerd die tot de nieuwste 4k-resolutie kunnen opschalen. Hiervoor heb je wel een televisie nodig die de 4k-resolutie ook kan uitzenden.

Voor- en nadelen

Wat zijn nu de voordelen van een blu-ray speler ten opzichte van een reguliere dvd-speler? Blu-ray heeft een betere beeldkwaliteit dan dvd. Je hebt een HD Ready, maar het liefst Full HD-tv nodig om hoge kwaliteit beeld te tonen en je moet het apparaat met HDMI aansluiten op de tv.

Met sommige blu-ray spelers kun je ook toegang krijgen tot internet. Door je speler via een ethernetkabel of draadloos aan te sluiten op je netwerk, kun je websites bekijken. Online diensten van grote merken worden steeds uitgebreider.


Wij zijn officieel dealer van