Winkelwagen 0

Nog geen producten toegevoegd

PlatteTVdiscounter gaat verder als PlatteTV!
Ga naar PlatteTV.nl >

Thuiswinkel Waarborg

8K-tv

Hier vind je 8K-tv's die nu verkrijgbaar zijn.


Een 8K Ultra HD-tv geeft jou de kans om van ultieme scherpte te genieten. Met een 8K-tv heb je beeld dat nog eens vier keer scherper is dan 4K Ultra HD. Met name bij grote schermen vanaf 65 inch heeft dit een meerwaarde. De gigantische hoeveelheid pixels in het scherm zorgen ervoor dat het beeld nauwelijks nog van echt te onderscheiden is. Wordt het tijd voor een 8K Ultra HD televisie? Op deze pagina zie je de modellen die nu beschikbaar zijn.


Op onze 8K Ultra HD-tv informatiepagina vind je meer informatie over 8K, de voordelen en de modellen.


Of ga naar: Beste 4K Ultra HD-tv's | LED-tv | OLED-tv | Smart-tv |

Er zijn helaas geen producten die voldoen aan deze criteria.

Wat is 8K Ultra HD?

Rond 2012 begon de opmars van 4K Ultra HD. Met 3840 x 2160 pixels is 4K vier keer scherper dan Full HD. Het aanbod van 4K Ultra HD content is vanaf dat moment sterk gestegen. Met 4K blu-ray films, Netflix en YouTube zijn er bijvoorbeeld talloze 4K Ultra HD beeldbronnen. Achter de schermen wordt echter al enige tijd gewerkt aan beeld dat nog scherper is. 8K Ultra HD is op zijn beurt nog eens vier keer scherper dan Full HD. Daardoor wordt het realisme verder vergroot. De resolutie van een 8K-tv bedraagt 7680 x 4320 pixels.

Regelmatig zijn er op internet discussies te lezen over het nut van 8K Ultra HD. Waar de meeste experts het wel over eens zijn, is dat 8K wel degelijk een meerwaarde heeft. Met een 8K Ultra HD-tv van 65 inch of groter ga je het verschil merken. Je profiteert dan van nog meer realisme.

Is er al 8K content voor mijn 8K-tv?

Tot nu toe is er niet heel veel content beschikbaar in 8K. Onder meer YouTube maakt het al mogelijk om 8K video's te uploaden. In Japan experimenteert de tv-industrie ondertussen al met 8K uitzendingen. Ondertussen kun je echter al wel genieten van je nieuwe 8K-tv. Dankzij upscaling technologie worden beelden van lagere kwaliteit softwarematig opgewaardeerd.

Merken 8K UHD-tv's

De grote televisiemerken werken allemaal aan 8K-tv's. Onder meer Samsung, LG en Sony hebben al modellen uitgebracht of in ieder geval aangekondigd. Stuk voor stuk zijn dit schermen met een afmeting vanaf minimaal 65 inch.


Wij zijn officieel dealer van