Winkelwagen 0

Nog geen producten toegevoegd

Thuiswinkel Waarborg

3D-brillen

3d-brillen

Om te genieten van een mooie 3D-film of om te gamen in 3D heb je natuurlijk een 3D-bril nodig. Met deze accessoire wordt het mogelijk om beelden op jouw 3D-tv op een nieuwe manier te beleven. Beelden lijken zo je woonkamer in te komen. Over het algemeen krijg je bij de meeste nieuwe 3D tv's een setje 3D-brillen. Is dat niet het geval en heb je er meer nodig? Dan zit je hier op de goede plek.


Op onze site vind je diverse actieve en passieve 3D-brillen van verschillende merken die zorgen voor de optimale 3D-beleving. De brillen zijn licht en zitten ook nog eens comfortabel. Ze zijn te verkrijgen in verschillen soorten en maten, er zijn namelijk ook zijn speciale kinderbrillen verkrijgbaar. Een goede 3D-bril is essentieel voor een optimale kijkervaring. Kies jouw favoriet uit het onderstaande aanbod en geniet maximaal van films en games in 3D!


Snel naar: Alle 3D-tv's | Blu-ray spelers | Accessoires

1 artikel(en)

per pagina
 • 19,95

  12,99

  Voor 17:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending

  Toshiba FPT-AG02G

  -35%
  Voor 17:00 besteld, morgen in huis
   

Heb je een 3D-tv gekocht, dan wil je natuurlijk ook beelden in 3D kunnen kijken. Dan is het wel zo handig dat je 3D brillen ub huis hebt. Zitten er standaard niet voldoende 3D-brillen bij? Dan bieden wij je met deze 3D-brillen de oplossing. Ook als je samen wilt gamen, en beide wilt kijken naar een apart beeld is dit dé uitkomst. Laat beeld tot leven komen en beleef de 3D-techniek als nooit tevoren. Om dit beeld te ervaren heb je natuurlijk een 3D-televisie, maar ook een 3D-bril nodig. Op PlatteTVdiscounter.nl bieden wij diverse actieve en passieve 3D-brillen aan.

Wat is 3D?

Kijken naar een 3D-beeld betekent dat er veel meer diepte in het beeld zit dan wanneer je op een normale manier tv kijkt. Hierdoor lijkt het beeld levensecht. Dit komt omdat verschillende beelden snel na elkaar getoond worden. Onze ogen ontvangen allebei apart dit beeld en onze hersenen verwerken deze beelden tot één 3D-beeld. Deze beelden zijn te ervaren met behulp van een 3D-bril.

Er bestaan twee soorten 3D: actief en passief.

Actieve 3D-brillen

Actieve 3D-brillen hebben een stroombron nodig om de lenzen in de bril aan te sturen. Voor dit type bril is er ook een mechanisme nodig om te synchroniseren met de 3D-tv. Actieve 3D-brillen gebruiken LCD-lenzen die aangestuurd worden om na elkaar open en dicht te gaan, zodat elk oog een ander beeld voorgeschoteld krijgt. Voorheen was er een kabel nodig om de 3D-bril met de tv te verbinden, maar tegenwoordig gaat dit allemaal draadloos. Het grote voordeel van een actieve 3D-bril is dat elk oog een Full HD 3D-beeld kan zien. De beelden worden niet tegelijkertijd, maar na elkaar vertoond.

Passieve 3D-brillen

Passieve 3D-brillen hebben geen stroombron nodig. De passieve 3D-bril bestaat uit twee soorten: anaglyph en gepolariseerd. De anaglyph 3D-bril is gemaakt van karton en gekleurd folie. Dit gekleurde folie zorgt ervoor dat je de beelden in 3D ervaart. Bij 3D-televisies wordt deze versie tegenwoordig niet meer gebruikt.

Gepolariseerde 3D-brillen bestaan in twee vormen: lineair gepolariseerd en circulair gepolariseerd. Lineair gepolariseerde brillen vereisen een verticale hoofdpositie. Dit betekent dat je je hoofd recht moet houden om van het beeld te genieten. Wanneer je je hoofd schuin houdt, zijn de lenzen niet meer in lijn met de gepolariseerde dubbele beelden op het scherm.

Circulaire polarisatie is nog niet ontwikkeld voor thuisgebruik. In de bioscoop wordt al wel gebruik gemaakt van deze techniek. Bij de circulaire polarisatie is beweging tijdens het kijken wel mogelijk. Een van de grootste voordelen van passieve brillen is de prijs. Aangezien ze geen stroomtoevoer of een aangestuurde lens nodig hebben, zijn de kosten voor het maken van een passieve bril zeer laag.

Gamen

De 3D-brillen zijn nu ook te gebruiken tijdens het gamen. Deze brillen zijn geschikt voor games die je met zijn tweeën speelt. Voorheen was het zo dat ieder zijn eigen beeld op de helft van het scherm zag. Tegenwoordig kan met behulp van de gaming 3D-bril iedere speler zijn eigen beeld op volledig scherm ervaren.

Wil je genieten van een geweldige 3D-sensatie? Bestel dan nu een 3D-bril op PlatteTVdiscounter.nl!


Onze merken

 • samsung
 • salora
 • Newstar